Dags för semester – men man tar aldrig helt semester...

Blogg

Timmarna, minuterna…

Det är nedräkning för herr Skarpsvärd och två av mina kollegor som nu har fyra veckors semester framför sig. Vi är tillbaka lagom till träningsmatcherna i hockeyn är i full gång. Det lär ju bli svalt.

Svalt har det inte varit nu precis utan här på redaktionen har temperaturen varit lika het som ut, det vill säga 27 grader om kvällarna. Det är väl knappast den bästa miljön att vistas i. Men så är verkligheten.

Det är ju så att man tar ju aldrig helt semester som journalist utan det finns ju alltid en nerv som vill vara med när det händer. Och det kommer nog levereras en och annan nyhet ändå.

***

Ska vi leverera nån nyhet så här lite de sista timmarna så är det strax klart att Emeh lämnar Mjällby och går till Varberg. Klubbarna ska vara överens om det ekonomiska.

Men vem ska klubben ha som ersättare?

Enligt uppgifter till bloggen har Mjällby försökt lägga vantarna på Kristianstads forward Andréas Grahm och kontakter ska vara tagna. Kristianstad dras med svåra ekonomiska problem och har inte kunnat betala ut löner till spelarna. Kan inte klubben fullfölja sina åtaganden kan spelare lämna.
Här ser Mjällby en chans till en vass forward som har näsa för målet.

Andreas Grahm till Mjällby? Foto: Bosse Nilsson

 

***

FKK insats mot Utsikten var ett riktigt fiasko. Sportchef Christenson var närmast chockad när jag pratade med honom efter matchen.

Skador har stört, men 1–8 får det inte bli på den här nivån. Rejäl konditionsträning är att vänta. För flera spelare såg trötta ut.

***

KHK jagar en sista forward. Det lär bli en transatlant. Det ska finns namn med AHL-meriter. Men det handlar om ekonomi för att ro det i hamn.

***

Challe Franzén blir Ljusterängs efterträdare i Krif Hockey. Tuff uppgift att ta vid där. Han har ett bra lag och vi väntar bara på Notan. Var är du?

***

Mörrum satsar mycket på den man har haft och det är alltid en risk när man gått upp. Det gäller att nyförvärven är bra mycket vassare om man ska reda ut den här serien som ser otroligt tuff ut med flera starka lag.

 

Så….du slår vi strax igen och lämnar över de dom som säkert haft lite söndagsångest.

Tipsa gärna via mail om det finns något kul där ute.

 

Må väl.

 

/Jerry Nilsson