Blogg

Efterskalven känns alltid värst på Listerlandet

Frågan var inte om.

Utan när det var dags för Jonas Andersson att ta ett långsamt farväl. För det här tillfället hade ledningen väntat på. Delvis för de har märkt att Andersson inte varit helt stabil den senaste tiden.
Det har hela tiden funnits en plan med värvningen av Milos Milojevic.

Jag tror inte att han värvades från en isländsk toppklubb till Mjällby för att vara assisterande i svenska den tredjeligan. Så mycket akademi blev det ju inte heller då han nu står som tränare i klubben.
Mission completed.

  Det är så jag tror det hela har gått till. Agendan som till slut fick se dagens ljus.

   

  Trots serieledning så ska Jonas Andersson och Hasse Larsson ha haft en diskussion efter mötet mot Oskarshamn där bägge herrarna av förståeliga skäl inte var glada efter det sena kvitteringsmålet. Men för Jonas Andersson rann det över och han kände där och då att det hela kanske var över. Läs våra texter på webben kring jordbävningen i Mjällby AIF.

  Men det Jonas Andersson förmodligen är mest besviken på är att han inte känt något stöd från Hasse, Emeus och grabbarna i ledningen. Trots serieledning har Andersson inte fått några tillrop om ”bra jobb”, vilket varje arbetare gärna vill höra från sina chefer.

  Tystnaden säger det mesta. Den har tärt på huvudpersonen.

  Samtidigt säger Andersson att han inte hade spelarna med sig vilket säkert tärt på humöret. Förmodligen blev arbetsmiljön ohållbar. Men någon hjälp fick han inte.
  Och att Jonas Andersson och Hasse Larsson på söndagen var överens om att Andersson skulle fortsätta leda laget struntade styrelsen i.

  Sen har Axel Andersson-gate med Hasse Larsson inte heller gynnat då forwarden enligt Maif-tränaren inte skulle få gå till Asarum. Där fanns ju Matte Andersson som tränare och det är ju så att dessa två Anderssons firar inte midsommar tillsammans. När det här spiller över på personliga agendor så är vi en bit från eliten.
  Då knakar det i organisationen.

   

  Mjällby har en sunkig tränarhistoria. Det ställs krav, med all rätt. Men det har gått inflation i tränarbyten och på planen har det inte blivit bättre.

  Mjällby måste förstå vilken plats det har på den svenska fotbollskartan. Tiderna förändras. Det jobbas ju inte nämnvärt med egna talanger längre vilket kännetecknade Mjällby en gång i tiden. Nu satsas det ordentlig på spelare utifrån i stället.
  Lyckas inte Mjällby gå upp nu kan fallet bli tungt ekonomiskt.

  Nu tror jag ändå att Mjällby, trots tränarbytet, fixar det här. Så pass bra lag har man.

  Milos Milojevic? Det ska vara en duktig tränare. Men ni ska inte inbilla mig att han inte har ett finger med i allt det här.

  Han ska dock veta att han sitter på en av de mest utsatta tränarposterna i Sverige. Steget är inte långt från omklädningsrummet till källardörren. De är många som fått erfara det.

   

  /Kaa