En midsommarhälsning innan semestern tar vid – backen KHK hoppas på är...

Blogg

Det är midsommar och snart blir det semester för min del, men jag lovar att hålla bloggen igång med ett par inlägg.

Hoppas ni alla har en fin helg och vädret är ju helt okej även om det är lite vind på kvällarna vilket gör det kylslaget.

 

Följetongen kring KHK:s två sista nyförvärv börjar bli lite väl långdragen.

Men backen ska enligt uppgifter bara skriva på nu. Den det handlar om ska vara amerikanen Dylan Zink som ifjol spelade med Sparta i Norge och stod för 36p (5 mål + 31 ass) på 48 matcher. I slutspelet åtta poäng på sex matcher för 26-åringen.
Han har har inte lyckades inte slå sig in i AHL, men är fostrad i de rätta skolorna.

Det är ska vara en Nick Pageau-kopia med snabba passningar och som har gjort det bra i Norge.

Men så länge inga papper är klara så kan det gå snabbt i den här branschen…

Det kan bli en center istället för en forward på sista platsen. Det ska vara nära även här. Dock har jag inget namn här. Sedan har klubben två SHL-lån kvar vilket lutar åt att bli forwards.

Sportchef Larsson har varit i Las Vegas med OEL och ska strax vara tillbaka igen. Nästa vecka bör nog bägge spelarna bli klara. Bara en dryg månad kvar innan isen ligger i NKT Arena.

Det känns som det kommer finnas en viss konkurrens om platserna i början. När lånen kommer in kommer troligen några lånas ut.

***

FKK gjorde det man inte fick göra. En svag insats mot Hässleholms IF. Det går inte att få hybris för att man leder med en massa poäng. Här måste ledarstaben göra sitt, men även de ledande spelarna har ett ansvar att hålla skärpan uppe.

Men det här händer rätt ofta att man går ner sig. Men det är synd.

***

Asarum hjälpte FKK med att vinna över Dalstorp och nu verkar Asarum hittat rätt med defensiven igen. Skönt.

***

Asarum–BP blir det i elitettan och den här matchen måste nog inbringa tre poäng. Det måste till lite poäng igen. Men verktygen Wedeborg har haft i sin verktygslåda har ju slarvats bort ut säsongens gång…

***

Mjällby möter Brage på söndagen. Studsar laget tillbaka igen efter Halmstad?

 

/Kalle Eklund