Blogg

Festivaldags i skärgårdsmiljö, KHK-oro och allt för stökigt i Mjällby

Hasslöfestivalen ligger mig varmt om hjärtat av förklarliga skäl då man är bosatt på ön. Man har följt uppbyggnaden som Hasslö musikförening grundade 1999. Fröet sådde man och sedan planterade Paraply om allt till en tredagarsfestival vilket har blivit en succé med nästan alla landets stora artister på plats.

Den här helgen har blivit ett måste för många semestersugna människor i regionen.

20 år firar man i år och för mig känns det som ett jämt startfält utan den där toppen som Gessle, Thåström eller Europe har varit.

  För mig blir det Strindbergs, Sinn Fenn, Veronica Maggio och Visministeriets tolkning av Afzelius som kommer stå högst på listan.

  Ta er ut. Bussarna tar er hem som ett klockrent alternativ.

  ***

  KHK kommer vänta två veckor till innan man kommer hugga på en forward.

  Det har blivit en knäskada på Linus Karlsson när han lyfte på gymmet. Hur allvarlig den är vet jag inte, men är det menisken kan han bli borta några veckor.

  ***

  Det känns allmänt stökigt i Mjällby AIF när spelare kommer och går. Förlusten av Vagic kan bli kännbar då han har varit riktigt bra.

  Hur är det ställt med den egna akademin när klubben värvar in 19-åringar från andra klubbar? Mjällby har alltid hämtat ur de egna leden, men det bli allt mindre av den varan. Det kostar att hela tiden söka sig utanför länsgränsen.

  Hur omtyckt är Milos egentligen av spelarna efter utbrottet han hade för ett tag sedan då det sågades hej vilt på presskonferensen. Vill han verkligen vara kvar på Listerlandet?

  Frej väntar på bortaplan för tabelltvåan. Och när jag skriver tabelltvåan så är jag förvånad att det kan bli så här mycket liv när det egentligen borde vara högt till tak och en massa glädje på Strandvallen och inte en massa extrainkallade möten och spelare som tar timeout.

  Fortsättning följer…

   

  /Combat Rock