Blogg

Festivaldags, semestertider, KHK-uppsägningar, Krif-illska och lite klargörande...

Det var ett tag sedan det blev några rader, men det är lite lugnare turer nu. Fotbolls-VM har slukat massor av tid där Sverige gjorde det riktigt bra från ha varit riktigt utskällda inför mästerskapet då laget inte förmådde att göra några mål. Men ett mediokert landslag kan nå en framgång om man sätter defensiven först. Chanser framåt kommer alltid.

Belgien var min vinnare, men den chansen försvann igår.

***

  I år har man sen semester och det är jobb ytterligare en vecka vilket känns helt okej. Det har ju inte varit något dåligt väder nu. Men ack vad vi behöver regn.

  Nu hotar man med åskskurar i all solglans. Men de drar nog ut över sjön som vi brukar säga.

  Sommarens höjdpunkt väntar nämligen till helgen. Paraplay slår åter upp Hasslöfestivalen vilket nu är en lika stor tradition som midsommarafton på ön. Fast det kommer ännu fler människor och det bästa av allt är att hela ön lever upp med öppna trädgårdar och där festivalens puls strömmar längs vägarna upp till Skärgårdsvallen där allt går av stapeln…

  Tveka inte. Åk ut eller ta bussen/båten.

  Foto: Håkan Linder och Paraply

  ***

  KHK har vi läst fått säga upp en del personal och det är ju inte så konstigt när pengarna in har halverats och lite till. Det är bara att återgå som man hade det innan SHL. Det måste ju alla förstå även om det är tungt för de inblandade. Flera från sporten har fått gå och bland annat ska den så hyllade fystränaren Miro Zalar fått kliva åt sidan. Men han har tid kvar i klubben och enligt rykten så kommer han vara den man återanställer först om möjlighet finns.
  Med tanke på att klubben har ett superelitlag bland juniorerna så är hans roll nog så viktig för att hålla rätt på fysiken.

  Men som sagt. Pengar växer inte på träd om man inte tillhör SHL.

   

  I övrigt så försvann Austin Farley till Luleå vilket upprör en del. Men finns de här bedrövliga avtalen mellan ligorna så får man bara acceptera det.

  Klubben jagar på en ersättare. Ryktas om AHL-spelare.
  Jag hade varit lite lugn ett tag. Lär komma öppningar till en bra spelare som behöver en omstart.

  ***

  Krif har stärkt upp sin organisation och kommer på en allt bredare front, vilket är nödvändigt.

  Men nu verkar det har blivit ett litet krig mot kommunen om vem som ska lägga isschemat i hallen och vilken ersättning det här ska vara. Krif har haft uppdraget för 25 000 kronor om året, men vill ha det dubbla av kommunen framöver vilket de tycker är skäligt. Pengar som är riktade mot en av de anställda i klubben.

  Istället ska nu kommunen ha låtit en annan person ta över uppgiften där hen utöver detta är verksam i – Mörrums Hockey.
  Ronneby kommun som arbetsgivare bryr sig nog inte vem utför uppdraget och vad hen har för extrajobb. Men jag kan bara lägga ihop ett plus ett vilka som småler och fått till en ”bra” anställning.

  Men det känns minst sagt lite lustigt att ”konkurrenten” petar i Krifs verksamhet.

  Vi får väl se vad som händer. Sedan ska Krif passa sig när det gäller Ronneby kommun. En del har nog tröttnat på uppgörelserna genom åren. Hyror, skulder, byta pengar osv…

  ***

  Ryktas om en utlänning som kan vara på väg in i Krif…

  Sen väntar alla på att ”Notan” ska få gå ut på den röda mattan och ta emot fansens jubel. Har vi sett det förut 🙂

   

  ***

  Mjällby AIF har inte tappat fart efter tränarbytet. Det gnys fortfarande på Listerlandet hur det ”hela gick till”.

  Hade ett samtal med sportchef Hans Larsson som ville tala om att han hade stöttat Jonas Andersson ”sen dag 1” i allt det här, så vi ska inte dra alla över en kant när jag skrev om ledningen i förra inlägget. Så har vi klargjort det…

  När det gäller Emeh så är jag hundra på att klubben inte har något emot om han försvinner. Det är ingen rök utan eld, vilket jag tror passar in bra den här gången.

  ***

  FKK behöver publik, publik. Och en strategi…

   

   

  /Thomas A