Grym rockfest får kritik, blir det rock n´roll i KHK, Asarumskollapser och FKK-ryck

Blogg

Det är är vardag igen efter två kortveckor med helgdagar som har gjort varje varvsanställd överlycklig med den extra klämdagen. Många passade säkert på att ta en runda till Sweden rock för att avnjuta lite musik. Själv så såg jag bland annat Def Leppard och Beast in Black. Jag valde att hoppa över Kiss i sista stund. Det kanske var dumt.

De här dagarna i Norje är något extra ordinärt. Som att komma till ett nytt land. 35 000 plus boende drabbas av ett rockinferno. Det ska göras pengar på varje gräsyta ochträdgårdarna har sin egna camping.

Mycket är fantastiskt, men jag vill ändå ge lite kritik innan festivalen och Holjeån svämmar över av besökare. Det är för trångt. Alldeles för trångt inne på området. Det här har jag inte upplevt tidigare. Jag förstår att arrangören vill optimera och tjäna pengar på sponsorer och matvagnar. Men det tar också plats. Alldeles för mycket plats.

Att utgångarna bara är åt ett håll förstår jag är av säkerhetsskäl kring trafiken. Men det var så mycket bättre när en utgång fanns på östra sidan också bredvid den stora scenen. Nu blev det bara en stor propp när alla skulle ut och vakter som ska kolla av allt och alla. Det var inte smidigt, för någon. Skapar bara irritation.

Hitta en ny gångtunnel eller bro över vägen? Eller varför inte stänga av vägen utanför området under vissa timmar under kvällen? Gör en rejäl yta för av- påstigning för buss, taxi och bilar en bit bort mot rondellen.

Jag tycker att kritiken är befogad. Arbeta bort orosmomenten på och utanför området.

***

KHK jagar sina sista spelare och det handlar som alltid om pengar. Men KHK chansar inte utan vet vad de vill ha. Det pratas om att en back som är nära. Ska ha spelat i Europa ifjol.

Som sagt. Det gäller att träffa rätt.

Och när det gäller nye tränaren Phil Horsky (bilden), eller Dr Phil som sportchef Larsson säger, så syntes han på rocken i Norje. En sann rockfantast sägs det i mörka kläder. Det är mer än bara hockey i KHK-tränaren.

***

Krif skakade fram stora pengar på några veckor. Hoppas inte man har ”lånat” för att göra plusresultat. Utan att det är rena sponsorpengar och gåvor som Berg pratar om. Annars är ryggsäcken tung. Sedan är det som han säger. Har inte Krif ett lag som attraherar så blir det jobbigt. Men lagbygget ser helt ok ut så här långt.

***

Asarum har inte skött hanteringen av sin två amerikanskor Nicole Baxter och Cassidy L Benitente på något vidare sätt. Bedrövligt rent av. Oproffsigt. Men så blir det när det spretar och herrfolket vill herrarnas bästa och damfolket slåss för sitt. Sedan sitter en styrelse med olika sympatier. Sen trillar saker mellan stolarna.

Det har gått fort för Asarum upp i systemet. Medan en del är kvar på samma nivå. Säger inte att det är lätt att skapa en helt ny organisation över en natt. Men efter alla stridigheter innan herr vs dam så uppkommer dessa misstag. Och förlorarna fick åka med flyget till New York efter tio matcher.

Man sätter inte tränaren Jens Wedeborg i någon lätt situation nu.

För damerna blir det här tufft. Här måste det in något nytt om man ska rädda ett kontrakt. Och det hoppas vi för damfotbollen i Blekinge. Annars är vi i händerna på Växjö, Kristianstad, Kalmar och Vittsjö för en lång tid framöver.

***

Asarums herrar åkte på en rejäl mina. 0–5 mot Älmeboda är ju allt annat än smickrande. Hur gick det där till? Protest eller en kollaps?

Målen trillar in just nu – bakåt.

***

FK Karlskrona fortsätter att vinna och när de jagande lagen bakom tappar lite poäng. Fem poäng före Huskvarna och sex för nästa motståndaren Dalstorp. Synnerligen viktig match. Seger där och läget ser ljust ut för att laget ska hålla topp två säsongen ut.

 

 

/Matte