Blogg

Gustavssons första dagar, slapp besöka psyket och hybris av Torstensson?

Visst blev Charlotte Gustavsson som klev fram som ny klubbdirektör i Karlskrona HK. 37-åringen andades optimism från första andetag. Hon har sedan hon kom pumpat personalen med energi och nu jobbas det på bred front. En KHK-kryssning ska genomföras.

Möjligheterna är många och viktiga.

En utmaning säger jag.

Att valet föll på henne är dels hennes bakgrund, men hon ska också se till att få alla i organisationen att dra åt rätt håll. För det har spretat och det har funnits mycket tyckande. Inte så konstigt när siffrorna pekar åt fel håll.

Ska bli intressant att följa utvecklingen i klubben närmsta månaderna.

***

FKK-tränaren Anders Torstensson valde för en vecka sedan att byta ut fyra spelare inför mötet mot Ängelholm, i tron att fokus efter segern mot Mjällby skulle bli oförändrat. Men den effekten uteblev per omgående.

Jag kan till viss del förstå hur han tänkte. I regel brukar det bli pyspunka efter en större match.

Men att Torstensson bytte två spelare i backlinjen är lite av en gåta när just defensiven varit lagets signum inledningsvis.

Med facit i hand var det ett felbeslut. Ett misstag.

Nu måste laget upp på tå och tro på sitt egna spel. Qviding hemma ska vara en bra chans till tre poäng.

***

Mjällby fick igång spelet mot Oddevold och tog en skön trea. Nu är laget före FKK i tabellen. Något många håller koll på. Matchen i matchen. Den kommer hänga med hela säsongen.

***

Sölves tränare Mikael ”Hebbe” Nilsson hade troligen svårt att somna efter förlusten mot Jämjö i fyran. Att tappa 3-0 i halvtid såg man inte komma då Sölve varit seriens stora överraskning så här långt. Laget som tippades sist på upptakten…

Jämjö har varit motsatsen, men med fyra raka mål på 13 minuter i den andra halvleken kom säsongens första seger. En sällsynt vändning.

Tränaren Pierre Johansson var lättad, men också frustrerad.
– I halvlek var jag helt övertygad om att jag skulle skriva in mig på psyket. Vi missar fem-sex rena lägen och så har det varit i alla matcher, säger han till bloggen.

Men Johansson slipper ringa 731000 på fredagsmorgonen.
– Nu tar jag helg fram till söndag.

image

 

Och det gör jag med efter fredagens dagpass. Kanske ska man se Ronneby mot Sgif på Brunnsvallen? Missa inte denna gobit om ni har några timmar över i kvällssolen.

 

/Hasse K