Blogg

Inför helgens fotboll, vägskäl, twitter och hockeymatcher x3

Det börjar bli höst ute även om det är rätt sköna dagar när solen håller sig framme. Det stundar en intensiv sporthelg och vi är nu inne i den värsta perioden för oss som bevakar sport. Det krockar rejält mellan inom- och utomhusidrotterna. Vi försöker fånga in allt, men en del grejer får mindre uppmärksamhet.

***

Vinner Mjällby mot Tvååker har jag mycket svårt att se att laget kommer tappa något och det luktar superettan lång väg. Bästa laget i serien och bör fixa det här.

  FKK har en av flera måste matcher på höstens hala gräsmattor. Åtvidaberg vinner uppenbarligen hemma men när jag så dem mot Mjällby var det långt i från bra. Men FKK:s målskytte är ju så där. Har pratat med Karl Lindqvist vilket kommer på webben under fredagen.

  Asarums damer har ett blytungt möte mot Ljusdal. Förlust där och backen börjar bli brant. Mathilda Nilsson förklara läget i lördagstidningen.

  I de lägre serierna så verkar nog Karlshamn United avgjort fyran efter segrarna mot Hällaryd och Saxemara. Får svårt att tappa poäng mot de andra lagen.

  Helgens prestigemöte de luxe är Ramdala-Rödeby i östra sexan. Bägge lagen jagar seriesegern. Vinnarskallarna på bänkarna är troligen större än spelarnas. Vindkraftverken är det bara vrida på när det vädras kommentarer på Säbyvallen.

  ***

  KHK och Krif möts i Kallinge som är starten på en tredagarsturnering mot Kristianstad och IKO. Krif har fått låna in ett par spelare då skadelistan börjar bli allt längre. Basse Magnusson är borta ett tag efter matchen sist.

  KHK slog Västervik i tisdags. En match som jag och Calle Höök kommenterade på webben vilket var skoj. Spelet var väl inget vidare och KHK måste spela snabbare och rakare är min åsikt.

  Ingen ny info om KHK får in någon mer spelare…

   

  Ove vill ha in en forward till.

  ***

  Missa inte kollega Nilssons reportage med Anders Linderoth och hans twitterflöde. Fantastiskt rolig läsning.

   

  Trevlig helg och glöm inte att gå och rösta. Se till och ta hand om moder jord på bästa sätt.

   

  /Pierre o Anders