Blogg

KHK jagar publik, Mjällby har publik, Krif fick hål på HA 74 och några vinnare

Det händer mycket just nu. Men först ett stort grattis till Kalle Knutsson och hans Sölvesborg som vann SM-guld i baseboll. Hans sista aktiva säsong kröntes med ett guld. Handsken på hyllan. Vilken eldsjäl!

***

Jag tyckte att KHK skötte sig rätt bra mot Växjö. Det finns en del ljusglimtar. Jag varnade för Emil Lundberg i somras vilket kan bli det utropstecken jag hoppas på. Jag tycker han och Thörnqvist har gjort det mycket bra och KHK har lite bättre ”händer” nu mot tidigare. Det kan betyda en del.

Men samtidigt är det defensiven som viktigast. Det gäller att ligga rätt och jobba hårt för varandra. Alla vet vad som gäller i 60 minuter.

Snart premiär och jag fick en siffra på lördagen som sa att ca 2600 hade biljett till tisdagen. Det är ju 1000 för lite enligt mig. Premiär och allt. Hur är det möjligt och min fråga i bilagan. Vill Karlskrona ha ett lag i SHL är verkligen värd att ställa.
NKT arena måste bli en mötesplats för många. Det kostar, men upplevelsen måste vara grym. Både på och utanför isen.

Uppryckning nu. Inte bara i stan utan lite väster ut också. Det är hockey av allra högsta klass.

***

Mjällby hade 2700 mot Landskrona vilket är helt grymt och här tar Maif in viktiga slantar till gamla surdegar. Synd med förlust och nu blir det tufft att nå kval. Det här var en match som laget skulle ha vunnit på hemmaplan.

***
FKK har hamnat risigt på det och frågan är om inte alla trodde vid midsommar att de här löser sig. Nu är avståndet nedåt bara tre poäng och helt plötsligt kommer laget spela cupmatcher säsongen ut. Nja, det krävs skärpning här.

Halle skadad och det var ju inget som laget behövde just nu.

***

Krif vann premiären mot nykomlingen HA 74. Det var tufft till en början med proppen åkte ur i andra perioden och segern blev säker. Bra start.

***

HIF Karlskrona såg lite halvsega ut och har två raka förluster. Lugi är inga lejon, men HIF:s försvarsspel med målvakter hade mer att önska. Skrällpoäng måste in i bland.

***

Asarums damer. Ni är halvvägs till elitettan. Svik mig inte!

 

/James Watts