Blogg

KHK:s lagbygge med ett tilltänkt nyförvärv, Komarek väljer mellan och det måste lyfta Torstensson

KHK:s lagbygge rullar vidare och det senast är att Justin Crandall (bilden), senast i Esbjerg, är klar vilket troligen stämmer rätt så bra. Här har KHK jobbat hårt den senaste månaden. 44 poäng i Danmark bör duga i hockeyallsvenskan. Att han återförenas med Austin Farley kan bli ett lyft och en chans att ta sig vidare i karriären. Det finns alltid en risk med osynade kort.

KHK har flera spår som man jobbar med och vad bloggen erfar ska Timrås Alex Lavoie vara ett namn man ska ha förhört sig om. Men risken är att det blir för dyrt eller lyckas Larsson hitta en lösning?

I fallet David Printz är nog inte sista ordet sagt. Men det handlar om alltid om det ekonomiska. Bobbo Pettersson kan hamna utomlands, men KHK hoppas på ett positivt besked här. Annars går man nog vidare för att hitta annan spets. Klockan går för sportchef Larsson.

***

Konstantin Komarek kan vara på väg tillbaka till Malmö. Men enligt mina uppgifter har Linköping också hört sig för och det är inte helt klart vart flyttlasset tar vägen. Han lyfte i slutdelen av SHL, men föll likt Calle Persson och Kellman till botten i kvalet.

***

Krif ryktas få in ett nyförvärv under tisdagen…

***

FK Karlskrona övertygar inte med det laget man ställer på planen. Visst skapar man lägen, men det känns som det är för tunt. Joel Enarsson levererar inte och Kalle Lindqvist är inte lika het som ifjol. Mycket handlar om Nassir och det blir lättläst för motståndaren. Anders Torstensson måste nog snart få laget att leverera snarast. Annars sitter det inte många på Västra Mark framöver. Senast var det 284 åskådare vilket är rent bedrövligt. Det håller inte sett till vad laget kostar.

Det gäller att ha en egen spelidé och inte förlita sig så mycket på motståndarna. Kör, köööörrrrr.

Jag såg reserverna Kuf mot Hörviken. Jösses vilket spel Ottossons pojkar har. Här borde finnas kapital till nästa säsong och slussa in i FKK (läs billigt). Verkligen kul att se dessa gossar lira boll. Det skiljer inte mycket mellan vissa spelare i de här två lagen…

***

Andra tongångar i Mjällby där laget vinner utan att för den delen spela på topp. En styrka i sig. Men det är stabilare och framförallt finns det fler som kan göra mål än i FKK.

***

Asarums damer kommer få det tufft. Det gäller att ta poängen nu i början. Mmm…

***

Härligt att Nättraby och KFF tjejer kunde vinna. Nättraby överraskade minst sagt med att slå Eskilsminne. Men det krävs hårt jobb för att hålla sig kvar.