Blogg

KHK:s uttåg – finns inte lojaliteten är det lika bra att dra

Många har väntat på ett inlägg från mig och det har inte funnits tid bland alla fotbollsförhands.

Men självklart är det tungt när vi mister ett elitlag i länet. Att KHK får lämna SHL efter ha tappat 3–1-matcher.

Men jag har dock pratat och lyssnat med en hel del människor. Analyserna är lika många som kullerstenarna på det torg där KHK en marskväll 2015 firade sitt avancemang till SHL.
Efter det har det runnit massor av vatten under broarna vid Sunna kanal.

Blir det konkurs? Vilka ska avgå? Kan ordföranden sitta kvar? Håller sportchefen? Har Molins ledarskap dugt? Vad händer nu?

Jag har med egna ögon sett att KHK har varit en klubb som som jobbat i ständig uppförsbacke under sin tid i SHL. Att få en massa pengar är bra, men kan man inte sätta ett bra lag på isen så spelar det liksom ingen roll. Att harva i botten och vinna var fjärde match tar på krafterna. Och när bokslutet kommer så har det allt som oftast varit minus på sista raden.

Så är det konstigt att KHK åkte ut egentligen? Och vad mår föreningen bäst av i nuläget?
Visst, nya tv-pengar hade hjälpt att täppa till skulderna. Men tro inte att KHK hade haft så mycket mer pengar att bygga ett bättre lag för det. Och bättre spelare? Nja, knappast. Nya pengar kommer hamna hos medelmåttor som ska vara nöjda med 45 000 i månaden. Inte 100 000…

Så lär det bli framöver när lönerna kommer trissas upp. Jag hoppas att klubbarna kan hålla emot. Men allt handlar ju om att inte komma sist. Och det är ju där KHK har varit. Publiken har klingat av och jag vill nog påstå att jag är tveksam om Karlskrona är värda att ha ett SHL-lag. Med tanke på förutsättningarna.

Nu ska ekonomin räddas igen. KHK brukar alltid klara sig och göra rätt för sig.

När det gäller den nuvarande truppen, eller den som fanns, så har det varit gnäll om lönerna och andra pengar som inte har betalats ut. Helt enkelt har fokus flyttats utanför isen och det gynnar ju inte KHK som slåss med storklubbarna.

Spelare hade tidigt bestämt för att dra och det spä ju bara på det ännu mera. Sen glor alla snett på varandra.

Joel Kellman önskar många lycka till. Och självklart ska han spela i SHL, eller ännu bättre än så framöver. Grym hockeyspelare.

Men nu kan jag avslöja att han trots kontrakt sedan månader tillbaka velat att lämna klubben. Försöken att få lämna ska enligt uppgifter varit många, även om KHK spelat sig kvar i SHL.
Och vad man ska tycka om det är ju upp till var och en. Men att hemmasonen ger upp mitt under brinnande säsong är inget annat än en stor ridå.
Här har vi också agenter som skiter i vilket, utan bara ser till sitt. De skapar sig ovänner med…

Och börja man tänka varför det gick som det gick, och så funderar man lite till. Ja, då är det nog lika bra att KHK kliver ner ett pinnhål och börjar om.

Finns inte lojaliteten så är det lika bra att dra. Det där med hjärta är avlägset och mest något som man slänger ur sig.

Joel blev klar för Brynäs lika snabbt som han klev av isen för en vecka sedan. En bra källa säger att det var klart för två månader sedan…

Så det har inte varit helt lätt för tränar Molin med stab att ta hand om de här gossarna som inte fick gruppen till att vara en grupp med massa vinnarskallar. Det var nog något annat i Timrås omklädningsrum.

Nu gäller det att för KHK att bygga upp en stark grund igen och vinna förtroende bland supportrar och sponsorer. Sedan måste klubben visa en TYDLIG styrning. Det händer fortfarande för mycket skit utanför isen.

Sportsligt finns kunskapen. Det gäller att se till att ha en grupp som drar riktlinjerna. Och sen jobbar arslet av sig.
Kunde inte spelarna sända signaler till varandra så se till och ställ krav på varandra utanför isen och den som faller ur ramen ska lämna fortare än kvickt.

Raka puckar som det brukar heta.

Och apropå hjärta så är det nog så att det är nog två skövdepojkar som äger det största för den här klubben.

 

/Skarpen