Blogg

Kolan saknas igen när KHK jagar poäng – Mjällby hade inte samma flyt som Sverige

Strax är det nedsläpp i NKT arena. Växjö möter man för tredje gången och jag kan hålla med att spelschemat är under all kritik när man möter vissa lag flera gånger på så kort tid. Det tar bort lite av känslan.
Idag saknas Kolan som är sjuk igen. Ludwig Blomstrand åkte på en hjärnskakning under ett träningspass och måste vila ett dag. Olyckligt.

Tuff match så klart. Men nu måste KHK hitta lite positiva sviter som en del andra lag har haft. Det är hög tid nu att matcherna trillar över till KHK:s favör. Annars blir det snart långt upp till de olika strecken.

***

119:e minuten.

Mjällby hade inte samma flyt som Sverige.

Allt kändes ju klart mot Örgryte. Laget hade kontroll på händelserna. Men det blev försiktigt och backarna hamnade långt ner i vissa moment.

Det blev stolpe ut och Öis fick sista ordet.

Men Mjällby kommer alltid igen. Sportchefen bygger nytt och det kommer bli en handfull förändringar för att lyckas kommande säsong.

***

HIF Karlskrona har faktiskt inte lärt sig något under de två tidigare åren. Det blir ingen stabilisering på försvarsspelet.
Framåt skönjer jag en viss bättring. Men vad hjälper det när motståndaren kan rycka med sju åtta bollar på tio minuter mitt i matcherna.

Frågan är om Lång når ända fram. Mmm…

***

Sverige. Vilken insats.

VM nästa.

Zlatan? Nja…

 

/Jörgen Lindgren