Makalös vändning, träffar KHK rätt, avgör missen och sensommarvärme

Blogg

När det blir så, som det blev för Mjällby AIF i söndags, med en vändning modell världsklass så missar man inte allsvenskan. Det finns inte.

Dessa signaler boostar självförtroendet något rejält.

Tappar J Södra, som jag ser som värsta hotet att springa förbi Maif, så ska det gå vägen. 27 poäng kvar att spela om. Varberg ser ut att vinna på måndagskvällen och även Brage. Men tror inte riktigt på dem när det drar ihop sig. Ingen hjälp där för Maif denna gång.

Jag kikade på Mjällbys match mellan V75-loppen och jag saknade lite av det driv som varit så positivt innan. Joel Nilsson får inte missa det öppna målet med att lägga ut bollen i Hanöbukten.

Dalkurd var inte dåliga, men vill ändå se ett lite mer taggat Mjällby mot jumbon Frej på lördag. En match som laget bara ska vinna. Det finns inte plats att tappa några poäng i dessa möten.

***

FKK har nu tolv poäng ner till andralaget Huskvarna som inte lär komma så mycket närmare. FKK lär få fira seriesegern redan i september månad.
3–0 mot Bromölla låter klart, men det var visst siffror som ljuger en del. Nu är konsten för tränarna att se till att det är skärpta spelare på planen. Om inte annat spelar de för att få ett kontrakt även nästa år…

***

KHK har tagit in forwarden Janne Kivilahti på ett try out. Finne som har känsla för mål, men som också sägs vara svag i det defensiva arbetet.
KHK åker på träningsläger till Finland för att slipa på lagsammanhållningen. En viktig del om man är lite underdogs i förhandstipsen.

***

Leif Persson-effekten är total i Hörviken som klättrar i tabellen. ”Inte en massa passningar i sidled” var budskapet när han tog över. Nu är det fler raka bollar och det verkar ha satt sig.

Saxemara är nu under strecket. Hittar Gädda en värvning den här veckan? Tror det är ett måste, annars blir det tufft. Laget fick en friplats och chansen finns. Men trenden är vikande…

IFK Karlshamn är en överraskning och kommer ge Sgif en match in i det sista. Imponerande. Men det finns lite rutin i lagdelarna. Pass upp.

***

Asarums damer har liksom Saxemara en trend som pekar åt helt fel håll. Önskar inget annat att de hänger kvar och lyckas ta minst tre segrar till. Men det ser lite för tunt ut. Rutinen saknas.
Sedan var visummissen med amerikanskorna inte bra med facit i hand. Kan bli helt avgörande.

***

Några dagar kvar på sommaren. Ta vara på den. Sedan står lågtrycken på kö ute på Atlanten.

***

Tack för god respons på förra inlägget!

 

/Sniff