Mjällby står inför viktiga matcher, upprättelse för FKK och är Karlskrona kommun idrottsfientliga?

Blogg

Det är inte utan att jag undrar. Vad vill Karlskrona kommun egentligen med idrotten? Ibland funderar jag på om man tänker till ordentligt.

Att inte hitta en fullt acceptabel lösning med en rimlig hyra är inget annat än en skandal. Nu betalar klubbarna 300 kronor i timmen för att vara i testlabbet. En hyra som redan där är för hög sett till vad den normala hallhyrorna är i kommunen.

Kommunen ville ha ett testlabb på Rosenholm, som växte och skulle bli det nya nästet för all idrott, trodde vi. Karlskrona var före både Växjö, Kalmar och Kristianstad att bygga på något stort. Men 15 år senare är staden långt efter städerna jag nyss nämnde. Bye, bye…

Vad hände där? Vad är den långsiktiga strategin? Nej, då slår vi upp en arena inne i stan…

Med orimliga hyror har KHK gått på knäna och efter utdragna förhandlingar står nu restaurangen tom. Jaha…här ekar det.

Några månader senare står ett av sydsveriges bästa testlabb – tomt. Där idrottsstjärnor har fötts och som gärna återkommer. Där breddidrotten frodas för 35 föreningar. 45 000 besökare årligen. 25000 mellan 12–20 år. Skolorna…
Där kompetensen är skyhög hos flera av de anställda. Miro Zalar hyllas av alla som kommer i hans närhet kring personlig träning.

EN miljon har kommunen bidraget med i varje som stöd. EN miljon för att ungdomar, klubbar och äldre ska få en bättre hälsa. EN miljon kostar det gräva en rabatt i Hogland Park med lite nya blommor och en rad buskar…

Låt skattemedlen gå till ungdomarna som kan träna och hålla sig friska. Det gynnar nog den vanliga vården med på sikt.

Varför ska idrotten var en jädra bov som ofta ska sättas åt när det uppstår lite kris?
Prata med varandra. Hur svårt kan det vara?!

Ibland undrar jag om Karlskrona kommun är idrottsfientliga. Det finns ingen plan. Allt är bara en grå massa. Kompetensen?

…och de som skriver avtal där hyror är uppe på 1,8 mille/år (nya hyran) borde lämna in nycklarna.

***

Mjällby har Dalkurd och Frej på hemmaplan. Två lag som bara ska besegras om man ska vara uppe i toppen. Det kommer värre bortamatcher framöver.

Jag räknar med att Pärsson o ch Omoh blir ett sylvasst par när Bergström har åkt.

***

FKK fick lite upprättelse efter seger mot Öster. Debaclet i höstas har svidit, men nu är det uppåt igen. Kul med cupspel, även om det kan bli matcher med halv meter snö utanför planen i februari. Bara kämpa på Peter Adaktusson. Det finns inget dåligt väder…;)

 

Trevlig helg alla idrottsvänner.

 

 

/Skarpen