Blogg

Mjällby tar kampen, KHK:s truppbygge hackar betänkligt och galen tidpunkt

Mjällby har med den senaste tidens värvningar visat övriga lag i superettan att man ger sig i kampen om att försöka nosa på allsvenskan igen. Vem hade trott på den här utvecklingen efter fyra omgångar och allt liv som var tidigare i somras.

Men Milos verkar ha kommit på bättre tankar och han gillar nog att klubben agerar och ger sig in i matchen. Hur långt det räcker är svårt att säga. Men vem säger att de andra lagen är bättre? Tycker snarare att de är lika ojämna likt Drottninggatans norra del.

Allt är möjligt. Så varför inte Mjällby. Hoppas den här satsningen ger lite publik med under hösten. För det kan behövas. Helt gratis är inte de här förändringarna.

  Ska själv följa Mjällbys match mot Brage under lördagen. Luktar kryss.

  ***

  Pengar handlar det om även i KHK. Vi har väntat längre efter den sista pusselbiten till en forward. Men Larsson verkar ha slösat lite väl mycket av budgeten. Det saknas resurser till den tolfte forwarden enligt uppgifter till bloggen.

  Spetsforwarden kan dröja in i seriespelet. Men något måste ju in. För inte kan en J20-fw ta den sista platsen? Det vore inte rättvist mot någon. Tänk ett par tre skador på det. Då får nog ”Fimpen” ta sig ner från kontoret och in i båset igen. Han har ju lön från KHK…

  KHK har en budget att ta hänsyn till för att komma på grön kvist och det ska accepteras. Men KHK drivs av ett lok vilket i alla tider har varit A-laget. Att trilla ner i ettan vore förödande som intresset är nu.

  Jag skrev det innan att jag tyckte man skulle ge A-laget de resurser som krävs (rimliga), och göra avkall på en del andra lag. A-laget skapar de stora intäkterna. Hur man än vrider på det.
  Nu är jag rädd att det blir lite av varje där alla ska kommer till lags. Men då tuffar inte KHK-loket i rätt hastighet heller. Pass upp!

   


  Filip Cruseman vill inget hellre än att spela i KHK igen. Om läget är som det är nu så hitta en billig lösning med en som är ute efter revansch. En som älskar att åka ut först i NKT Arena.

  Panterns Robin Dahse ska fortsatt varit på tapeten för en övergång till KHK. Men det är nog kallt nu. Han var tidigt ett namn som Larsson jobbade på som då rann ut i sanden.

  Snart ligger isen…

  ***

  Hörviken jagar ju tränare sedan Roger Mattisson valde att lämna in efter att spelarenkäten inte blev till hans fördel. Anders Torstensson, Jonas Andersson och någon till ska ha tackat nej.
  Det här kom ju knappast vid rätt tidpunkt på Lister när solen står i zenit. Då är väl fotboll det sista man tänker på nere vid Sandviken…

   

  /Gröna Vallen