Blogg

Musik och matfestival, silly och derbytankar

Under torsdagen var jag och besökte ”Rocken” som de säger nere i västra Blekinge. Ett skådespel från fullsatta trädgårdar, bilar i varje dunge och campingar ute på ängarna. Solen gassade och dammet yrde.

Det finns många vinnare kring det här mäktiga arrangemanget. Hela kommunen blommar upp och det är smart av Björklund att förlänga med tio nya år.

Sportsligt då? Jo, idrottsföreningarna har sin åtaganden och det trillar in några kronor för att lotsa hjorden med rockers.

  Själv var det torsdagen som jag ville se. Jag är ett lagom stort fan av tyska Helloween och de levererade som väntat en hög med hits, även om jag gillar den lite nyare musiken.

  Sedan följde Iron Maiden och då var det inte många som befann sig utanför området. Aldrig tidigare har en publik slutit upp som den här gången på SRF. En spelning som var en klar plusvariant.

  Det är en fruktansvärd blandning av mat vilket är skoj. Lite kritik? Ja, det är en aning trångt faktiskt. Området börjar blir lite litet.

  ***

  KHK har en back på kroken. En utländsk sådan. Här måste det vara lite klass, en som kan spela runt 20 minuter per match.

  ***

  Det är fotbollsderby på söndag, I fjol vann FKK hemma mot Mjällby. Det pratade om tronskifte då. Men på hösten var ordningen återställd.

  Många tror nu att Mjällby ska vinna lätt. Det tror inte jag.

  FKK:s svaga spel innebär att man kan slå ur underläge även om Mjällby är varnade. Psykologin och det mentala spelat är en nyckel, oavsett hur det har gått i serien.

  Luktar kryss.

  ***

  Krif inleder hemma mot Mörrum i seriespelet. Vilken premiär!

   

  /Pom-pom