Blogg

Nej, den förändringen vill jag inte se, Blekinge FF!

Blekinge FF håller repskapsmöte under torsdagen och de senaste åren har det lugnat ner sig lite. Det var främst när vi skulle ha B-lagen i seriepyramiden som debatten var som värst.

Nu känner jag att domarkommittén och distriktsstyrelsen är ute på lite för djupt vatten när de har lagt in en motion att ackumulerade varningar ska räknas även i femman och sexan (bli avstängd efter x antal gula kort). Grunden till det tror jag att det har blivit stökigare med spelare som har mindre respekt mot domarna, hårdare klimat osv…

Men den kampen borde förbundet ta mellan säsongerna hos föreningarna. Enligt mig.

 

Varför är jag emot det här då?

Jo, det finns anledningar varför småklubbar just är småklubbar, främst på landsbygden.

Det är just det. Att få ihop lag.
Det är en konst i sig på den här nivån. Skulle det införas att antal varningar stänger av spelare så kan man snabbt räkna ut att det blir ännu svårare för tränaren som får leta efter efter föredettingar för att genomföra matcherna.

Det är inte så att de här klubbarna har några B-lag att ta ifrån och ÄN MINDRE några ungdomslag att fylla på med.

Sedan är jag rädd för att domarnivån kommer skifta då det är många nya domare som alldeles för tidigt slussas upp att döma seniormatcher.

Nej, se till att klubbarna får en drägliga förutsättningar. Och låt de klubbar med 16-18 spelare i truppen ha chansen att spela om helgerna. Och att klubbarna överlever på sikt.
Att få två-tre spelare avstängda var och varannan match är inte rätt väg att gå i Blekinge.

Jag vet inte hur många gånger varje säsong som man får höra att ”i dag hade vi ingen avbytare”, ”Idag fick en av målvakterna spela ute” eller ”fick ringa in xx som inte spelat på par år”.

Regler finns ju redan. Får man rött kort blir man avstängd och är det för djävligt, se till att ge flera matchers avstängning.

Spelarnas attityd och respekt till domaren fostras redan i ungdomsfotbollen. Där ska krafttagen tas. Hetsen från ledare måste försvinna.

Inte vill jag se att Fjärdsjömåla behöver lämna w.o för att man inte fick ihop lag.

Ett lag i varje by…eller hur var det?

Nu är det upp till föreningarna och bestämma vad de tror är bäst för Blekinges småklubbar…

 

/Hinken