Blogg

Nödvändig seger för FKK, klubbchefer, kommentator och Rödeby AIF

Det var i grevens tid som mamma alltid sa.

FKK tog en nödvändig seger borta mot Husqvarna. En förlust där och Anders Torstenssons plats som tränare förmodligen hade börjat diskuteras på allvar. Nu fick han lite andrum i den jämna division-1-serien.

På söndag är tanken att jag ska kommentera FKK:s möte mot Ljungskile på webben och jag kommer ha en profil bredvid mig som expert. Ingen mindre än Mats ”Ballen” Blomgren. Fridlevstads president.

***

Mjällby åkte på sin första förlust mot Utsikten och sett till spelet har ju Mjällby vunnit sina matcher utan att övertyga. Men nu räckte det inte hela vägen den här gången. Men de är snart på vinnarspåret igen.

***

Mitt reportage med Rödeby P05 väckte känslor och laget själva tyckte att det var ”konstig vinkel” på ett reportage. Orden om elitsatsning och spets föll inte rätt vad jag förstår. Men har man en turnering med lag som Hammarby, Malmö FF och Bröndby, så är det elit. Punkt. Allt annat är naivt och tro att det är något annat.

Det var inte värre än så. Att det sedan finns andra åsikter bryr jag mig inte om. Jag har nog fått tio samtal med budskapet; ”Varför var du så snäll i din text”.
Jag har pratat med många i klubben och den ena historien är värre än en andra…

MEN…

Jag kan lyssna, men det är vad Rödeby AIF som förening (styrelsen) står bakom som förhoppningsvis är det som gäller. Svårare än så är det inte.

Laget är grymt duktiga vilket framkom och de spelar verkligen en bra fotboll. Välutbildade.

***

Krif satsar på en klubbchef och det innebär att man ökar sin budget rejält och det nya styret tror nog på bra med intäkter framöver jämfört med tidigare. Sedan måste Krif sin ungdomsverksamhet att växa ytterligare i framtiden. Det måste komma fram lite egna produkter upp i A-laget på sikt.

***

KHK ska rekrytera en ny klubbchef och frågan är vilken typ av ledare som ska in. Jag tror personligen på något lokalt, runt 50-55 år och känner sig ett med staden och föreningen.

 

/Stockiz