Blogg

Nu åker kulramen fram igen - satsa på elitidrotten i länet

Samma visa år efter år vid den här tiden. På bloggen har den åkt fram flera gånger. Jag har tappat räkningen.

Jag som ni ser är den numera berömda kulramen uppe på tapeten.

Som ett gift kommer den tillbaka.

Som ni förstår är plus och minus ett stort bekymmer hos våra hockeyföreningar. Ja, även en del fotbollsklubbar skulle också behöva en i olika färger.

Efter veckans skriverier om KHK och Krif så blir man ju inte så förvånad längre. För några år sedan var det spaltmeter med kommentarer, nu rycker folk lite axlarna och känner att det löser sig som vanligt.

KHK kommer stanna på minus som närmar säkert sig sju miljoner. Det är nästintill magiskt då jag satt på årsmötet i fjol där det var slut på livlinor och där Rolf Lindberg sa att det var en mycket defensiv lagd budget. Trots ny arena som skulle ge ännu mer intäkter, så har det rasat.

Rolf Lindberg har de sista två åren räknat hyfsat fel, även om jag kan förstår att en del investeringar har kostat en slant. Kampen med kommunen är en match i matchen och tugget med att ”ni har redan fått” är rätt så tröttsamt. Räkna då hur många ben som springer i arenan varje kväll/helger. Så mycket aktivitet har inte övriga hallar tillsammans, lätt överdrivet.
Fortsätt satsa på elitidrotten säger jag. Så bortskämda är vi inte med den. Den genererar tillbaka. Det är värre om alla lag hamnar i landet mellanmjök. Då skapas det inget intresse bland barnen, vilket i sin tur blir att de driver mer på stan. Ja, resten förstår ni…

Men vad vet jag.

Oavsett så är KHK:s siffror långt i från bra och nedskärning av personal innebär att belastningen kommer att öka på fler. Då ska vi veta att KHK som SHL-klubb hade minst antal anställda vid sidan om de aktiva.

Styrelsen har löst degen och det hedrar att de inte begär någon rekonstruktion eller annat mot sina leverantörer. Bra där.

Det negativa rösterna är inte på långa vägar som förut. Det beror nog en hel del på att man hyser stor tro till den nya bossen Charlotte Gustavsson. Att ”det där kommer hon att ordna till”.

Farligt. Det är inte Jesus som stigit in i ABB Arena.

Hon är sprudlande glad och positiv. Jag gillar det också. Det lugnar folk. Men bara för låt oss säga fram till jul. Där och då har KHK inte råd på att visa upp några röda siffror igen.

Vi får se vad som händer efter sommaren. Vi måste ju ändå tro att det löser sig och säsongen är som sagt sjukt viktig.

 


Apropå, det sportsliga. Ove Molin tog jag några ord med och frågade om sommarträningen. Han kunde bara konstatera att spelarna var sjukt bra tränade. Gruppen var suverän att ha med att göra. Laget går på is den 8 augusti. Lite senare än vanligt.

Någon mer forward fanns det inte utrymme för i dagsläget.

***

Krif Hockey är en gåta som hela tiden lyckas hålla näsan ovanför vattenytan. Skulderna finns lite överallt och lycka till säger jag till den som tar vid efter Mårtensson som ordförande. I min värld vore det bäst om Roger Björk tog tag i det. Han är ju liksom spindeln och Krif Hockey i ett.

Men deras lagbygge rullar på och för första gången på ett tag ser det ut som laget på allvar kommer att hugga om en plats mot kvalserien. Truppen ser vass ut. Det är vad Ljusteräng/Johansson drömmer om. Men den resan kommer också att kosta…

***

I övrigt känns det som om att FKK och Mjällby svalnade av efter derbyt. Spelet är sådär va?
Tillbaka till grunderna pojkar.

***

AIF - HAmmenhog 3 bo

Asarums damer håller den form jag hoppades på. Mot Elitettan tack!

 

Ja, det är bra med elitidrott i och för hela Blekinge!

 

/Pude