Nu var det IKO:s tur! För KHK blev det kostsamt med SHL – alla verkar ha glömt i stugan

Blogg

IK Oskarshamn. Nu är det er tur att få chansen att vara med de stora under en säsong.
Välförtjänt. Grattis till SHL-platsen.

En saga likt den KHK fick vara med om.

Det blev tre år för KHK i SHL med allt det innebar. Skillnaden nu mot då är att nykomlingarna inte behöver sätta en grävmaskin i isladan för att få in 5000 personer. Samt en massa investeringar (teknik) som inte kommunen här inte villiga att betala för.

Men att sutta i sig 65 miljoner i skatteintäkter under dessa tre åren smakade säkert saft. Men det är glömt sedan länge.

Ju mer jag tänker på det ju sjukare är det och att KHK mäktade med tre år i SHL är en bragd i sig.

Med ett pissigt hyresavtal, som blev helt galet, så är föreningen i händerna på kommunen när man ropar på hjälp. Men det verkar vara idel döva öron. Inga ska förfördelas. Självklart inte.
Men kika lite utanför boxen. Inte bara för stunden, för dagen. Tänk på helheten. Ta den där helikoptern och åk upp ett par varv.

De styrande i den röda stugan verkar helt utan spelsinne. Det har varit offside i flera månader och det har tagit fler time outs än vad som är tillåtet.

Trots att KHK har ropat på hjälp, velat ha kommunens hjälp i samtalen med SHL. Så var intresset noll. Trots maffiametoder vid arenabygget som Patrik Hansson har uttryckt det.
Kommunalrådet Sandra Bizzozero valde att besöka Fridlevstads S-möte istället för ett samtal med SHL-bossen Anders Larsson den där dagen i vintras.
Där och då kunde mycket ställts till rätta vad arenakravet haft för negativ betydelse för både kommunen och KHK. Men inte.

Där och då tappar man tron och när inga besked kommer så var det till stora delen det som fick Ove Molin att tacka för sig.
Ja, han undrade nog vad är det för ställe han befinner på sig på. Jag förstår honom.

Snälla, ta ett beslut. Ta det bara. Spela eller skjut!

Varför Patrik Hansson? Varför…

***

HIF Karlskrona. Vad ska jag säga. Det är magiska matcher att referera på webben, tv. Att få denna sekunddramatik två matcher i rad mot Hallby där Tomas Reznicek avgör är ju magi.
Men det som är mest magiskt är att laget spelmässigt i långa stunder har varit en katastrof. Visst saknas Tobias Nordahl…

Nu måste han läka ihop. Våga köra på det som fungerar. Tålamod och sju mot sex. Samt fem ett i försvaret. Sen inställningen.

Det här är långt ifrån klart. Men tiden talar för HIF.

 

 

/Niklas Holmgren