Blogg

Parkeringskaoset blev dyrt för domaren, mättnad på hockey och Mjällbys straffsparkar

Det är dags att gå igenom lite av det som hänt och som kommer att hända.

Jag kan inte låta bli att ge mig in i parkeringskaoset som uppstod under IFK Karlskronas match på Vinslöv som jag dessutom såg på plats.
Redan i halvtid uppmanades folk att se över sina bilar som kunde ha varit felparkerade i denna arbetsplats som mest liknar ett slagfält från Lützen 1632.

Nu var det inte bara Vinslövs spelarbuss som blev drabbad…

  En som hade svårt att flytta sin bil mitt under brinnande match var domaren, Magnus Bergman, som inte hade en aning om att matchen i Karlskrona skulle bli en dyr historia.

  Efter matchen stod bloggen och samtalade med en gammal domarkollega och vi såg att handbollsdomaren närmade sig en bil med en ful gul lapp på. Lite snabb i tanken, då han inte såg lappen, så berömde jag dem för en bra match (för det gjorde dem) och frågade i nästa andetag vad de tjänade för ett uppdrag i division 1.
  – 1300 kr, svarade han glatt.
  – Då har du lite att betala av nu då, svarade jag och han såg snart vad det handlade om. 700 kr fattigare i ett huj.

  Så är livet runt Karlskronas gator när jakten är på gång. Den systematiska.

  Inte nog med att de bygger en ny hall i centrum med usla parkeringsmöjligheter, så lyckas de också skrämma i väg de stackarna som följer idrotten i stan.

  Ja, jag kommer skriva det igen. Hallen skulle ha byggts ute vid NKT Arena så hade det kunnat stå 75 spelarbussar på länets största parkeringsplats.

  Det är ju inte så att klubbarna/kommunen tänker på följderna kring funktionärer och media vid ombyggnader. Bara fina skyltar så de själva får plats.

  ***

  Inte trångt i NKT Arena. Foto: Jonas Gustafsson/Frilandsfotograferna

   

  Trodde man att folk skulle bli mätta på hockeyn i Karlskrona. Sett till de sista tio åren? Nej, det kändes inte så. Resan till SHL var alla med på. Men nu?

  Nej, med tappade säsongskort och mindre marginalpublik så har KHK tappat tryck. Det är uppenbart, även om det bjuds på bra hockey med fart och fläkt. I SHL satt många och sa att det var bättre förr. Men jag tror inte de lever som de lär. För nu har många valt att stanna hemma ändå.

  Så klubben måste hitta nya grepp. Inte sitta och hoppas att nästa match blir nog bättre. Pantern hemma på söndag till exempel. 1800 pers? Andra matchen hemma på fem dagar.
  Sälj ut stolarna för 100 kr stycket. Enstaka punktinsatser kommer inte säsongskortsinnehavarna gnälla på. De betalar för sin fasta plats.

  Sedan gynnas man inte heller av en massa onsdagsmatcher hemma. Familjer stannar hemma. Jag är för att man skulle börja 18.30 på vardagarna. Tror det hade gynnat när matcherna tar lite tid.

  Sedan är utbudet på tv den stora boven. Det sänds fotboll, handboll och hockey varje dag och den bekvämligheten är den stora motståndaren för klubbarna.

  En mättnad finns även i Mörrum och Kallinge vid vanliga matcher. Publikt lyfter det inte längre som innan.

  ***

  Mjällby har massor med straffsparkar att fixa sitt superettankontrakt. Utsikten ska laget besegra till helgen och fullt firande i klubbstugan. Annars väntar FKK helgen efter. Det derbyt hade ju fått en extra krydda om Mjällby inte löser det till helgen.

  FKK förlorade med 5-0 när övriga lag vann i botten. Nu är laget under strecket. Så här långt ett fiasko sett till den trupp man har. Den har minst sagt inte levererat och värvningarna kan inte sportchef Christenson var helt nöjd med.

  Det krävs minst nio poäng av 15 för att klara sig.

  ***

  HIF Karlskrona ser bättre ut i år trots sämre trupp. Robban Andersson har gjort det bra. Men det sliter på många spelare. Som vanligt gäller det att vinna rätt matcher.

  ***

  Fotbollsintresserade bör ta sig till Asarum för att se cupmatchen mot Växjö på onsdagskvällen.

  ***

  Seriesegrare blev det några i helgen. Sillhövda (2:a upp), Nättraby drog längsta strået i femman. Skönt drag på Bredasjön. Sillhövda Chickens eller Nuggets är lagets nya namn 2019. I våras var klubben uträknade och bestulna på en massa pengar…
  Ramdala och Union till femman. Väntat.

  Karlshamns United tippades bakom Saxemara och Hällaryd inför säsongen, de hade inget svar under hösten. VAMOS!

   

  /Centrumföreningen