Blogg

TV: Därför blev det Larsson i KHK - och ändringar i FKK i kväll

Tidigare i veckan spekulerade jag om att Patric Larsson skulle bli ny sportchef i KHK. Det var ett rykte som gick då det på slutet stod mellan honom och Roger Jönsson.

I dag presenterades Larsson på 2 +2 och visst är det ett spännande namn där man har hört att han har bra med kontakter och hittar ofta unga duktiga spelare. Men det är ändå något helt annat än Tingsryd.
Han kommer nog vara delaktig kring J-lagen på ett annat sätt. Vilket är ett måste.

Att det blev Patric Larsson var helt och hållet en kostnadsfråga då det sägs att han närmast är hälften så billig som Sundlöv. Så han kommer inte ha någon ”tung” lön för att vara på SHL-nivå. Utan nu får han chansen att visa upp sig.
KHK har ett jobbigt läge ekonomiskt så alla bitar vägs in nu. Det kommer stramas åt lite här och där och ett par har blivit uppsagda och några ha fått mindre arbetstimmar i sommar.

***

FKK möter Ängelholm i kväll och enligt uppgifter kommer det bli lite förändringar i startelvan. Bland annat kommer Jesper Gustafson bänkas samt Rasmus Persson bland backarna. Zickbauer och Kristian Pettersson in.
Även lillebror Viktor kommer få nöta bänk och där kommer Fadi in. Joel Karlsson fortsätter istället för ”Dahla” som är skadad.

Efter ett derby brukar nivån sjunka och kanske vill Torstensson att hungriga killar ska in och hålla skärpan uppe?
Tufft blir det, men en poäng är inte omöjligt. 1–1?

Mjällby möter Oddevold hemma. Tufft även här. Kryss?
Noll poäng mot dom ifjol.

***

Studio Blekingesport efter division 1-derbyt och lite från Gotland.

 

/Liljegren