Äntligen Mjällby, lugnet före stormen och KHK-spets?

Blogg

Mjällby har spelat bra en längre tid utan att få utdelning, i fprm av mål. Det har blivit en klar uppryckning sedan Anders Torstensson tog över. Inget snack om det.
Och så kom äntligen islossningen mot Elfsborg. Sam Johnsson gjorde exakt det han kom hit för – mål. Även om han haft skador och va nog inte i allra bästa form heller när han anlände till Hällevik.
Det satte fart på Bergström som nätade igen. Senast det hände var 9 maj om jag inte minns fel.

Det som oroar en del är att flera nyförvärv inte lyfter Mjällby. All heder till Jesper Gustafsson och Vigge…men Adu och ett par andra som kom innan serien lyser faktiskt med sin frånvaro. Klinkenberg fick dessutom åka hem.

Elias Andersson kom och blev ett lyft och det känns som balansen känns rätt när Tostensson tar ut sin startelva till varje match. Han vet vad han får ut av varje gubbe.

***

Hockeyettan laddar upp och jag har inte gjort min tabell än. För det är svårare än någonsin att få grepp om. Det är upptakt på onsdag i Mörrum och man får lyssna in på tränarna som alla tror att de tar sig till allettan…

Krif har imponerat så smått. Men jag vet att det kan vända på helg när det gäller det laget. Dock känns det med stabilt än på länge.
Mörrum? Nja. Jag vet inte riktigt. Det blandas lite för mycket.
KHK? Samma sak här, mer orolig att man inte värvar klart laget i tid. Serien är kort och det finns ingen tid för misstag. Inte övertygat så det bara är att ”gå till allettan”.

Ska klura på min tabell till slutet av veckan.

Något lag kommer att floppa…

***

Vad ska KHK plocka in som sista pjäs, den tilltänkta spetsen. Det jagas vad jag hör och det ska finnas intressanta namn. Men det är tunt på marknaden i samma andetag och transatlanterna är inte lika pigga på att åka över Atlanten längre. Vad kommer Sundlöv med i veckan? Börjar bli bråttom.