Avgörande vecka – vilka som verkligen är KHK avgörs nu

Blogg

Kommunen visade sig inte ”vilja” förstå va elitidrotten betyder för kommunen.

Tyvärr kommer det visa sig när båset är tomt. När andra problem uppstår med en tom arena och ungdomar driver omkring och hittar på andra nöjen.

Jag hoppas att kollegorna till det förra kommunalrådet Patrik Hansson läser hans rader som han skrev ihop på facebook under dagen. Se till och lös problemen, på bästa sätt.

Som ordföranden Tobias Larsson skrev till mig: ”Har de inte fattat nu så är det över”

Samtidigt ser jag flera initiativ rulla upp för att klubben ska kunna få in pengarna som krävs för en rekonstruktion. ”RäddaKHK” där företag eller privatpersoner kan gå in med 10 000 kronor. Där hoppas man att en miljon finns klar till veckan slut. Spelaren Joel Kellman gjorde sitt och visade sympati (läs separat artikel).
Kommer tidgare spelare visa sin stöttning är frågan? Många har tjänat sina kronor och fått en bra uppfostran av klubben.

Supportern Mikael Pålsson drog igång en tråd på messanger som växte där tanken var att sektioner i arenan gick ihop och bidrar till 10 000 kronor. Men det blev mer än så och människor bidrog till höger och vänster. Miro Zalar och lagkaptenen Niklas Johansson gick in med medel för att rädda klubben. Stort.

Men jag som har följt KHK sedan resans start ser en mättnad sedan en tid tillbaka (inte konstigt) bland många företagare och personer som gillade glansdagarna. Men när det nu bränner till på allvar. Då ställer jag mig frågan vilka som är KHK? Det avgörs nu och blir också synade när alla kan följa alla på sociala medier.

Sen förstår jag med att alla har inte ekonomi i dessa tider. Och som Smp:s Daniel Enestubbe skrev i en bra kommentar – taskig tajming. (Läs den).

Vilka dyker upp med en hjälpande hand en sista gång? Eller har man gjort det för många gånger redan för att det ska vara värt att hålla länets största evenemangsarena öppen?
Blir det spel till hösten och diskussioner runt fikabordet om tränaren gjorde rätt eller inte.
Eller vill du kunna se KHK spela borta mot Karlskoga tv-soffan en regnig höstkväll. Eller vill du hellre se Väsby…

Nu avgörs det vilka som verkligen är KHK.