Blogg: Junirader med lättade restriktioner, hockeysilly och den lokala fotbollen

Blogg

Fotbollen har rullat igång och de som har läst mina rader så har jag varit kritisk att sätta igång diverse seriespel innan midsommar. Efter en vecka har man sett bilder och filmer på firande lag inne i omklädningsrummen och redan där fallerar ju allt. Hur var det med att ta ansvar? Kan inte lagen ta ansvar så är det den arrangerande föreningen som ska se till att allt sköts. Jag ska inte hänga ut några klubbar, men de har fått sina fiskar varma från kommunhåll.
Så hur detta ska detta sluta med lag där inga ungdomar är vaccinerade. Lägg där till att många av dessa spelare rör sig i diverse studentfirande med. Bara tacka gudarna att vädret är med oss.

Vi ser hur det har gått i landslaget. Det krävs inte mycket.

***

Lite hockeysilly kan vara på sin plats och Hockeystaden skrev att den finske målvakten Mika Järvinen skulle vara klar för KHK. Det är han inte enligt bra uppgifter till bloggen. Jag hört hans namn ett tag, men han har varit för dyr för division 1-klubben. Men Järvinen vill göra en resa och ta familjen med sig till Karlskrona. KHK vill ha ett besked inom en vecka om han tar budet och troligen då ett längre kontrakt för den meriterade målvakten, som senast var i AIK, men även spelat i SM-liiga och KHL…,annars blir det en annan lösning. Anton Svensson är ett annat alternativ som klubben är intresserad av.
En bra finsk målvakt har tidigare varit ett framgångsrecept för KHK…

***

Har sett både SGIF, IFK Karlshamn och FK Karlskrona den här veckan och det är verkligen skoj att se många unga spelare på planen från de egna leden. Det är i FKK:s fall nästan på gräsen då orutinen kan lysa igenom på sikt med tufft matchande. SGIF kan få det tufft som nykomling, men gillar deras långsiktighet med att i stort ha samma trupp som ifjol. IFK Karlshamn är nog det laget som har lite spets i de bägge ändarna iform av Kalle Lindkvist, Joel Enarsson och Hampus Strömgren mellan stolparna.
Asarum ska vi inte glömma som också har börjat använda sig mer av egna spelare.
Frågan är vilka lag som orkar hålla sig kvar i en tuff serie?

***

Saxemara sparkade sin tränare efter en omgång. Kan bara känna att hör har inte klubben gjort sitt jobb riktigt. Och tränare Larsson hade säkert inte koll på hur det funkar ute på Hejan och de krafterna som finns där.

***

Blekingefyran blir ett getingbo i år. Hörviken får tipset av mig.