Covid-19, nya arbetsområden, hockeybudget och en påsk utan sport

Blogg

Skrev en kommentar förra lördagen, men känns lika aktuell än. Coronaviruset verkar inte vilja släppa taget än.

”Det går ju inte att undvika att skriva en text utan att nämna ordet corona längre.
Vi på sportredaktionen har förvisso haft en hel del att göra under de gångna veckorna då myndigheter och idrotten kommit med nya besked hela tiden. Och det lär väl fortsätta.
För vem vet hur länge det här viruset kommer att vandra runt och sätta skräck i samhället? En månad, ett halvår?
Kommer 2020 bli ett förlorat år? Vid nyår var alla väldigt positiva till 2020 (som vanligt) och sparkade in det nya 20-talet. Men det blir allt annat än tjo och tjim. Inställd idrott, ekonomi vandrandes i kvicksand, permitteringar och kanske en sommar utan konserter, festivaler och andra stora evenemang.
Hösten är ännu så länge ett blankt blad. De som verkligen fått veta att de lever är alla fantastiska människor i vården som sedan ett bra tag tillbaka sliter ont. Tack för att ni finns.
Nu kommer skattepengarna väl till pass. Ni förstår nu varför.
Det var den här helgen som fotbollen skulle ha dragit i gång. Att kika på fotboll i snålblåsten där det kan dyka en hagelstorm som färgar gräsmattan vit för ett ögonblick. Precis som det ska vara vid en premiär.
Men vi får så snällt vänta och ta hand om varandra. Med respekt.
Covid-19 är koden som måste knäckas. Viruset som inte ville se oss få en lycklig start på det nya årtiondet.”

***

Påsken brukar vara en sporthelg av stora mått. Massa slutspelshockey, fotbollspremiärer och V75 i massor. Ja, travet är i gång och det är väl tur det för oss som är intresserade.

Om man ska sia om framtiden när vi kan gå på arenaidrott igen så säger jag i juli månad någon gång. Sedan kommer det vara omöjligt att hindra att det kommer nya fall.

***

Vi på sporten har den senaste tiden fått jobba med näringslivsbilagan Affärsliv och jag fick nöjet att sitta en timme med Paraplays starke man Robin Åkerman. Jag kan förstår att han har lite att tänka på när sommaren nalkas inom kort. Hans bransch bygger på publik, sol och ett skönt gung. Inställda festivaler och annat vill varken han eller publiken vara utan.

***

Hockeyklubbarna drar i utgiftsbromsen när intäkterna och samhället går på knäna. Frågan är hur föreningarna ska kunna sätta en budget för nästa säsong? Det är ju lika omöjligt att sia om som att hitta lördagens rätta lottorad.

***

Måste säga att det finns ett bra drag kring Mjällby AIF trotsa allt. 3300 biljetter sålda till deras webbmatch på söndag. Hatten av.

 

Glad Påsk!