Det luktar KHK old school igen, FKK:s uppförsbacke och spelar verkligen inte resultatet någon roll???

Blogg

Karlskrona HK var helt uträknat för en månad sedan.
Nu pratas det mer hockey än på många, många år.

Sportchefen Patric Larsson har med Erik Belin sytt ihop en riktigt bra division 1-trupp där offensiven är bättre än den gångna säsongen i hockeyallsvenskan. Jag vill påstå det.

Tränaren Mats Lusth har som Larsson säger ”fått verktygen i sin låda”. Nu ska det bara levereras med. För pressen, som så många gånger förut, ligger på att laget ska slåss om att ta sig upp igen. Jag har svårt att se att något annat division 1-lag sitter på en mer intressantare trupp i ettan.

Det som redan såg bra ut blev ju inte sämre under torsdagen när klubben presenterade 18-åringarna Connor McClennon och Ridly Greig (mer info på webben). Bägge med spel i U18-landslaget tidigare i våras. U17-VM innan dess. Den nivån borde räcka en bit i ettan är min känsla. Ett friskt inslag som behöver väcka Karlskrona-publiken till liv igen. Och det höjer statusen på hela södra ettan, som redan är bra.
Nu undrar en del hur kontrakten är skrivna och vad jag har fått till mig så kan de bara lämna om juniorligan i Canada kommer igång igen, vilket lär dröja. Annars är de KHK:s spelare säsongen ut (inga lån) och skulle någon annan förening bli intresserade är det försäljning som gäller.
Sen, vill en spelare lämna, så är det ju ens val, som det ibland kan bli.

Kanske är det just det här som klubben behöver, ett knapptryck på reset, för att tugga i gång igen.

På pappret vinner man dock inga matcher. Men att klubben vill tillbaka till hockeyallsvenskan råder det väl knappast några tvivel om?

***

FK Karlskrona har det tungt. Nu är det nio poäng upp till kvalstrecket efter 0–1 mot Värnamo. Det som gör ont i hjärtat för de som sliter i klubben är att de fick kämpa för att kunna sälja 50 biljetter a´100kr styck. Det var inga som sprang ner grindarna precis.
Fotbollen och stadens bästa lag har allt för många motståndare. Sorgligt nog.

***

Det är mycket i träningsmatcherna att ”resultatet inte är det viktigaste utan hur spelet ser ut”. Jag hör det allt oftare och det är allt som oftast när man förlorar.
Men det kan knappast finnas spelare som vill förlora? Och att förlora ger knappast något självförtroende när det väl drar i gång.
Det gäller att skapa en vinnarkultur i alla lägen.
Självklart ska spelet fungerar, men vinner man matcher så fungerar också det taktiska till stora delar.
Att gå in i ett seriespel med mestadels förluster i bagaget. Nja, den tror jag inte på. Det skapar inga positiva tankar.

***

Missa inte att vi sänder HIF–IFK Kristianstad ikväll torsdag på webben, 19.30!