Det perfekta derbytillfället – en sexpoängsmatch – KHK i mellotider

Blogg

Karlskrona HK har 3–0 i årets möten mot Mörrum.
I kväll klockan 19.00 spelar dessa siffror ingen som helst roll.

Det har hänt en del i trupperna sedan dess. KHK har på pappret blivit sämre och Mörrum det motsatta med Adam Åkesson och Filip Owessons intåg.
Men det spelar heller ingen roll.

Skönspel? Glöm det.

Jag sa i förra veckans Hockeyonsdag (ligger nytt avsnitt webben) att KHK kunde ställa in sig på nästa säsong redan nu. Men efter det har lag gjort sina tre bästa matcher på väldigt länge.
Jag har skrivit det förut. När de står på fallrepet hittar de ofta en väg ut. De har vänt underlägen tidigare med fullt av matjord i fickorna.

Många hade redan släppt den här säsongen av fansen som har vädrat sitt missnöje och hoppas på en bättre nästa säsong. Därför känns det som om laget har fått ”andra chansen” i dessa mellotider.
Därför kanske pressen ligger lite mer på Mörrum som har gjort många bra matcher sedan nyförvärven trillade in. Spelare som kan göra skillnad med ovärderlig rutin mot KHK:s unga gäng.

Niklas Johansson är tillbaka efter sin skada i hemmalaget. Vad innebär det? Troligen får de ett vassare vapen i powerplay, något som laget är sämst på i hela Sverige just nu med sina tre procent.

Det känns som en helt öppen match som kommer visas fritt på #hockeyettan ikväll för de som har skaffar ett konto. Trolig publiksuccé!

Spänn fast säkerhetsbältena.

Det är i söderserien det händer ikväll – och det är alltid den egna prestationen som avgör. Alltid.

//Skarpsvärd