Ett nytt liv utan liveidrott, fotbollsbeslut, hockeysilly och en uppmaning

Blogg

Vad ska man säga. Våra helger på Blekingesport är inte lika saftiga med sport som det brukar vara i dessa tider. Det är tomt, så tomt.

Men det är bara att acceptera de beslut som finns och hålla sig till det.

Jag blir lite förundrad att vissa fotbollsdistrikt går sina egna vägar som Skåne gör. Är det respektlöst mot övriga beslut? Ja, det kan jag tycka.
Jag är också lika förundrad att Blekinge FF inte diskuterar med klubbarna gällande enkelserie eller inte. När man kan tänkas börja. Hur kan vi göra?

Nu tog man ett enkelt beslut. Det kanske kommer visa sig vara rätt, men en diskussion hade kunnat vara på sin plats när det för vissa lag står en del ekonomi på spel.
Vi spelar ju träningsmatcher fortfarande. Men vi får se hur länge till. Snart kanske det kommer beslut om sammankomster för max fem personer. Då står Skåne med sina uppskjutna matcher.

Ingen lätt situation. Vad är rätt, vad är fel?

Sedan tycker jag det är lustigt att division 1 damer (enkelserie) inte ses som division 1 herrar som kör igång 21 maj som vanlig serie. Som sagt, ha en diskussion med berörda lag. Det här är en unik situation och större beslut än om matcherna ska spelas med addidasbollar eller Select dito.

***

Hockeyklubbarna har stiltje och är man som KHK mitt uppe i permitteringar så är det inte läge att värva samtidigt. Men det jobbas ändå och som jag skrev i veckan ska Alexander Hiver och Jesper Solomon Frisell vara på väg till klubben.

En målvakt står högt på agendan och det lutar åt svenskt alternativ som kan trilla ner som en skänk från ovan. Nej, det är inte Johannes Jönsson som nu är tillbaka i Blekinge igen.

Viktor Liljegren trodde många skulle vara förlorad. Men kan bli kvar om det inte kommer något attraktivt anbud. Det var sagt innan att han ville hem mot Stockholm igen.
Janne Kivilahti ska ha fått ett kontraktsförslag av KHK.

KHK-fostrade Julius Bergman (bilden) lämnar Frölunda efter bara en säsong. Det blev inte vad han hade hoppats på då han mest fick vara utanför laget. Steget var kanske för stort så nu bär det enligt rykten av till Finland. Ett lag som nämnts är Pelicans. Så det blir inget KHK igen.

***

Jo, fb-sidan Boll i Blekinge har jag för några år sedan hyllat med en kommentar. Men det borde man nog inte gjort då man sedan en tid tillbaka är blockad på sidan då visa budskap inte faller alla i smaken. ”Fin fotbollsfamilj”…glöm det.

Så jag kan upplysa om appen Min Fotboll som är helt suverän för att följa sitt/sina lag. Matcher som man kan kommentera, lägga in bilder eller film. Innebandyn har haft samma typ av app i vinter och där fungerar allt smärtfritt även lägre ner i serierna, samt ungdomar. Det gäller för BFF att lagen sköter sina matcher, eller gör publiken det. Ladda ner den nu inför säsongen, som  förhoppningsvis snart kommer igång!