Fyra poäng till Mjällby, HIF:s svaga start känns igen och vad tar Larsson fram ur hatten nu?

Blogg

Trots en spelare mer så lyckades Mjällby med nöd och näppe hålla undan för Örebro som slog något av hörnrekord på Strandvallen för ett bortalag som egentligen bara gillar konstgräs. Så stillastående får man inte bli som Mjällby blev. Denna gången lyckades laget hålla undan och bärgade tre viktiga poäng. Det är målen som räknas och det är väl tur det.
Det behövs fyra poäng till i min bok för Mjällby ska känna sig på den säkra sidan för att fixa nytt kontrakt i allsvenskan. Det är tuffa lag som jagar där bakom. AIK och Göteborg kommer ta sina segrar framöver.

Kul att Adam Pettersson får chansen nu och han gör det bra. Konkurrensen är Mjällbys styrka och håller den allsvenska lågan brinnande.

***

HIF Karlskrona har återigen fått en svag start och att man lägger mot Torslanda är ingen ursäkt. Bara jättedåligt. Hammarby borta är en annan sak, men laget blev stressat när det började gafflas bland hemmaspelarna. Så var den kvällen förstörd. Här måste tränare Ekstrand visa kyla.

På fredag väntar Västerås/Irsta hemma vilket ska vara två poäng. Ja, annars…
Ekstrand hoppas Axel Söderqvist är spelklar då. De säger en del att han inte har superhöga tankar om Tobias Nordahl och Jack Månsson som inte lyckas producera mål framåt…

Angående handboll sa länsidrottschefen Patric Nilsson att NIU (dagens tidning) endast fungerade inom handboll- och fotbollen. Då undrar jag vilka elitspelare Karlskrona har plockat fram från skolan sett till antalet intagna genom åren? Nej, de hamnar i Karlskrona handboll eller i bästa fall känna på bänken i HIF för att se och lära. Resten värvas in. Hade man öppnat ögonen kring ett samarbete i stan så hade fler mognat i rätt takt.
Kolla hur siffrorna ser ut i Lund och i Lugis laguppställning. Förmodligen en helt annan kunskap hur saker ska bedrivas.
Fotbollen i Sölvesborg har kommit längre i sin utveckling i samarbete med Mjällby AIF och klubbarna runt om.

***

Jag såg både Mörrum och Krif i förra veckan. Mörrum såg piggare ut nu och stod upp bra mot Tingsryd när respekten hade släppt.
Krif saknade massor av spelare mot Kalmar i söndags. Men de yngre tog för sig. Tränare Ivansson lär ha ett lag som kommer ta sina segrar. Bara man inte ser för mycket målvakt i avsluten.

KHK tappade sina två kanadensare. Tre egentligen då även Dylan Gunther var klar. Kanadas förbund körde sin egna taktik och pressade troligen föräldrarna att det inte vore så bra om deras ungdomar åkte över Atlanten. De fick kalla fötter trots att alla papper var klara.
Bedrövligt egentligen och nu står KHK med knappt tre kedjor i skrivande stund. Nu jagas det spelare.
Oskar Svanlund , 23, senast i Mora med säsonger i både HA och SHL är ett namn som diskuteras. Gjorde åtta mål i HA i fjol. Blir det KHK för centern/forwarden?