HIF med fyra raka segrar, damfotboll med två förlorare, KHK blandar men tar poäng och silly

Blogg

Efter en bedrövlig start har HIF Karlskrona fått upp ånga med 3-2-1 spelet i försvaret. Fler bollar stoppas och målvakterna hamnar i centrum. Det ger segrar och allsvenskan är riktigt jämn. Serien som ingen vill vinna som Amo-tränaren Stockenberg skrev på Twitter nyligen.

Serien känns tunn den här säsongen och hade HIF gjort rätt från början där ”Knirr” hade varit lite mer vaken så hade laget varit i toppen. Men HIF ska inte ropa hej än utan lagen bakom jagar och hemma måste HIF vinna sina matcher.

***

Jag har skrivit en kommentar om sprickan mellan Nättraby och KFF som går att läsa på webben. Har svårt att förstå att unga spelare som inte ens är myndiga ska välja väg i den här frågan och inte de med kompetensen i diverse sektioner.

Då blir det att sitta och mysa efter torsdagsträningen med saft och bullar hädanefter och undvika konkurrens.

Eller så gör man om och gör rätt. Det finns tid.

Att KFF, som känns tunna för dagen, inte blev så glada är förståeligt. När man suttit hela hösten och planerat.

Del från kommentaren från webben: ”Det som stör mig mest är att det är spelare som knappt är myndiga som styr det här viktiga beslutet. Var är de vuxna i rummet? Jag förstår att någon tänker att ”annars hade en massa spelare lämnat”. Jaha till vadå? Nej, det här handlar enbart om att man tänker på sig själv och att ingen ska ta min plats.”

Jag är förvånad att det inte pekas med hela handen här.

***

KHK blandar och ger i spelet och byter skepnad från period till period. Men de tar sina poäng och med Tanner Jaillet längst back är det stabilt. 14 poäng av 18 senaste har laget plockat.

Det värvades back från IKO innan helgen. Christian Lindberg anslöt och jag var inte jätteimponerad mot Vita Hästen. Men det är inte helt lätt att gå in direkt i ett nytt lag. Rejäl storlek iallafall.

Tanken framöver är nog att Dylan Zink, som dyraste backen, inte kommer finnas kvar så länge till. Han lirar vare sig powerplay eller boxplay. Det blir fel i hierarkin när han inte är lagets förstaback. KHK får inte betalt för utlagd krona.

Backen Linus Cronholm saknades sist då han skadades på träningen innan match. Kanske finns att med på fredag enligt rapporter.

***

Lite silly: Rykten säger att Andreas Kjelsson blir ny tränare i Nättraby och att Nättrabys Morgan Westerlund ska hamna i Saxemara. Både SGIF och Bromölla sägs vara sugna på Hörvikens Anton Kjellsson.

 

/Arlas mellanmjölk