Inte bara Grahn som är ur balans – BHC sätter skumpan i halsen?

Blogg

Starten är först på onsdag, men jag tar mig en tjuvstart med det här inlägget…

Även om jag avhandlar mycket hockey i dessa anspråkslösa rader så vill jag först skriva lite om Mjällby AIF.
Vårt allsvenska fotbollslag är inne i en tuff period med tre raka förluster. Vad det beror på är att laget inte kan göra några mål. El Kabirs tomrum är gigantiskt stort.
Men en bräcklig offensiv ger också en svagare defensiv. Främst i omställningarna där ”Bagarn” och de andra ibland kommer på efterkälken. Laget blir liksom för stort när tryggheten inte längre finns på den offensiva planhalvan.
Tobias Grahn verkar inte bara i balans efter att ha blivit utbytt i halvtid. Ingen enskild är större än laget. Att dra hem när kompisarna spelar var verkligen inte snyggt och här hoppas jag det kommer märkas i lönekuveret. En sådant beteende ska i någon form finnas inskrivet i kontraktet.
Annars är det lätt att andra kan göra likadant.

Nej, Mjällby ska öppna på lädret ordentligt till en ny spelare. Spel i allsvenskan kostar. Det kostar ännu mer att åka ur. Superettan känns väldigt svårt att ta till sig igen.
Det gick kanske väl bra i fjol. Nu är det snart dags att visa hur bra laget är.

***

Borås HC har fått in drygt en miljon. I klubben har man redan plockat fram skumpan och skriker och förnyad licens. Självklart skriker de för att media ska få en positiv bild av arbetet som gjorts, som som också ska smitta ned herrarna i den allsvenska hockeyligan.
Ni minns väl Bagdad-Bob som skrek att USA:s styrkor jagades bort som ormar i Irak-kriget. I själva verket hade de intagit flygplatsen precis bakom…
Några 1,5 mille blev det aldrig som den nämnden ville se. De har varit tuffa förut. Björklöven och AIK har fått smaka på den medicinen.
Frågan är hur BHC ska klara av resterande del av säsongen?
Beslut på onsdag.

Informationsministern i Irak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s27Oq5ot0ZI&feature=related[/youtube]