KHK leker med elden, Mjällbys allsvenska start och sommarvärme

Blogg

Ingen semester här. Solen gassar.

Från att det har varit svältfött med idrott har fotbollen lagt i femmans växel.

Det var ett tag sedan det dök upp något här. Vi som har följt KHK vet att allt är ställt på sin spets gällande elitlicensen som licensnämnden inte tyckte att de var berättigade till.
Vi har läst alla argumenten hit och dit, att klubben blev satta i en ekonomiskt svår sits med SHL-kraven som följde.
Jag trodde inte att licenskraven skulle gälla i dessa coronatider. Utan bara att konkurser kunde fälla lag att få lämna ligan. Men så verkade det inte vara i KHK:s fall.

Nu kommer klubben med all rätt att överklaga hos appellationsnämnden i hopp om att få rätt samt lägga fram siffror som visar på balans i framtiden. KHK har visat positiva resultat i bokslutet tre år i rad vilket visar att man jobbar åt rätt håll, men inte så fort som många hade önskat uppenbarligen. Nu måste kulramen fram för att till rätt siffror.
Klubben ska ha gjort upp med sina fordringsägare, där dock någon trilskas med klubben och inte vill ge med sig.
Visst har alla rätt till sina pengar. Men hjärta och förståelse i den här situationen?

Nu kan inte klubben hoppas och tro utan nu måste det finnas tillräckligt med pengar där ingen kan sätta käppar i hjulet.
Skulle klubben trilla ner till division 1 med dess verksamhet så är det ett bakslag för hockeyn i regionen. De som tror om roligare division 1-serie för att KHK hamnar där tror fel.

På årsmötet pratade klubben om vision 2025 där alla lagen skulle spela i landets högsta serier. Då finns det inte tid att åka ner en serie. Att ta sig upp i HA kommer dessutom bli knivigare mot innan.

Karlskrona HK måste sluta att leka med elden. Det finns ingen klubb i hela världen som haft så mycket matjord i fickorna som KHK. Och allt tyder på att ett nytt lass ligger i entrén på NKT Arena. Det gäller att jobba hårdare. Hitta en strategi och nya människor som brinner för klubben. Back to basic…

***

Mjällby AIF har fått en halvtung start på den allsvenska återkomsten. Men det jag såg mot IFK Göteborg var ändå positivt. En backlinje som känns stabil och som inte släpper till allt för många lägen. Framåt håller man bollen bra och rör sig med löpningar. Ska själv se cupkvarten mot Falkenberg på torsdag kväll. Ska bli trevligt om än tomt på Strandvallen.

Vilka pengar klubben ändå går miste om. Det är sjukt…

***
FK Karlskrona har många tunga avbräck i sin trupp vilket inte alls är bra. Nog för att klubben släpper fram de unga talangerna. Men på sikt är det tufft att de ska orka bära så det blir poäng i  matcherna. Qviding borta på lördag är en liten måstematch.

***

Mörrum och Krif slåss också med ekonomin och det är återhållsamhet som gäller. Lagbygget har rullat på hyfsat för Krif. Mörrum har säkert saker på gång under sommaren. Spelare lär finnas.

***

Ta hand om varandra och håll avstånd som IFK-tränaren Nicklas Martinsson påpekade vid ett samtal i dag.