KHK måste upp i nivå, HIF under press, Mjällbys viktiga match och en kamp i hockeyettan

Blogg

Karlskrona HK åker till Västervik på fredagskvällen för att göra en upprättelse efter derbyt där Tingsryd styrde från början till slut. Ett fysiskt Taif åt upp KHK som varken ville vinna eller förlora. Då blir det mesta fel.

Små marginaler som avgör och Västervik borta är sällan lätt. Jämna matcher ifjol. Brukar bli en positiv reaktion. 1–3?

***

HIF får klara sig utan Tobbe Nordahl vilket är ett avbräck på skyttet. Kungälv är inte helt lätta och det finns lite rutin i laget. Laget gjorde nyligen 36 mål på jumbon Boden, så det finns en del att se upp med för ett pressat HIF Karlskrona som står utan seger efter fem omgångar.

Ni ser matchen på webben här med start 16.00. Jag och Nicklas Martinsson finns med er då. Logga in!

***

Samtidigt som handbollen startar så blåser man även igång mötet mellan Västerås och Mjällby i superettan. Hur häftig är inte den matchen. Spelar Mjällby som mot J Södra borta blir det nya poäng. Det var en riktigt vass insats och bland de bättre matcher jag sett Mjällby spela på länge.

Tror Mjällby är nöjda med en poäng, 1–1, och sedan går för seger mot Syrianska sedan. J Södra och Brage möts och kryss där skulle smaka saft.

Rafflande helg där nya poäng ska delas ut.

***

Mörrum och Krif vinner och förlorar vart om och som jag skrev inför serien så kommer lagen slåss om den sista allettanplatsen när det ska summeras.

Mörrum har spottat upp sig med ny tränare och kommer ta sina segrar. Vi får se hur långt det räcker.