Ljuset i tunneln, ekonomi istället för lagbygge, tävling och mer Giesecke i samhället

Blogg

Sedan förra inlägget har det inte hänt mycket mer än att fotbollen blev tagna i örat av Anders Tegnell och så var träningsmatcherna också borta.

Men ska man tror våran nya landsfader Johan Giesecke, ni vet han som inte tar några fångar i tv-rutan på journalisternas frågor, utan säger som det är utan omsvep.
Rätt eller fel, men han säger tydligt ock klart och här har många att lära. Han skapar både ett allvar och ett lugn på samma gång. I allafall hos mig.

Årets svensk lär han inte bli. Det kan bara Anders Tegnell bli. En personen som innan jul bara en procent av den svenska befolkningen visste vem det var. Nu vet varje barn på förskolan vem statsepidemiologen är och troligen hur man uttalar det också utan att man bryter tungan av sig.

När uppgifter kommer att 99% aldrig kommer att märka att de blivit smittade så andas nog många ut. Men de som smittas kan bli svårt sjuka och allt det där har vi sett. Så det gäller att tänka på restriktionerna varje dag. Sitt egna beteende.

Vi ska inte ropa hej än, men i takt att tiden går och färre insjuknar så är vi på väg mot en trolig brytpunkt i pandemin enligt experterna. Ljuset i tunneln börjar uppenbara sig. Så under maj månad vill vi ha en tydlig tendens att skiten lägger sig.
Sen är frågan om det kan blossa upp igen. Hur ska vi bemöta det då?

Hur länge orkar samhället och våra föreningar att allt står stilla?

Föreningarna vill ha svar från sin kommun. De vill ha ekonomisk hjälp för att kunna överleva. Svaren är otydliga. Bara Ronneby kommun har tydligt visa hur man satsar på sport och kultur med att trycka in över 11 miljoner kronor.

Här hade jag önskat att de hade funnits en Giesecke som pekat med hela handen. Så och så gör vi.
Bara det kommer besked. Oro vill ingen ha, än mindre tystnad.

***

Höjdarna i Sef (Allsvenskan) tror sig veta det mesta om coronan. Nu planerar de start i juni med…publik. Ehhh…jaha. För några dagar sedan kom nya direktiv och nu är man igång igen. Varför inte lyssna på de som begriper sig på detta mest. Sluta killgissa (vilket sorgligt ord förresten). Giesecke säger något annat kan jag lova.

***

Karlskrona HK håller igen med vilka spelare som är klara. Självklart är det vettigt då man har permitterat anställda. Men spelare är klara och Linus Skager från Växjö ska vara en av dem. Mycket spelskicklig lirare som bara ska ha huvudet med sig när man inte alltid får som man vill.

Sedan vill man, om ekonomin tillåter, kunna ta in tre-fyra utlänningar till en spetsig förstalina. Men det blir en senare fråga.

Arto Miettinen vill klubben ha kvar som assisterande, förslag har kommit. Men uppgifter till bloggen är att fler klubbar rycker i finnen. Skellefteå ska vara ett av lagen. Men tvivlar på att han tar det steget redan nu. Men det är bara en tidsfråga innan han tar steget och då som huvudcoach. Eller tar han över KHK nästa säsong efter Lusth?

***

Emil Ivansson kvar i Krif vilket var väntat och bra för alla inblandade.

TÄVLING: Jag vill att ni hittar på något fyndigt till bilden. Vad säger sportchef Torbjörn Karlsson till Emil eller tvärtom?
Maila svaret till bjorn.skarpsvard@bltsydostran.se
Pris(er) utlovas till bästa svaret och redovisas i nästa inlägg!

***

Nej, vi kan bara vänta lite till innan all idrott är på banan igen. Jag får stå ute med mina golfslag så länge. De går inte alltid så rakt som man vill. Men…det är alltid den egna prestationen som avgör. Det gäller oss alla.

 

/Stellan Sundahl