Mitt tips i allettan och är Mörrum på väg att gå om KHK?

Blogg

Allettan har tjuvstartat med att Dalen bortaslog Visby relativt bekvämt vilket inte brukar vara det lättaste ute på ön. Men det hindrar inte mig för att tippa årets alletta så här.

Troja
Nybro
Huddinge
Karlskrona
Mariestad
Mörrum
________
Vimmerby
Dalen
Visby
Skövde

Är det ett tips med hjärtat att bägge länslagen tar sig vidare. Det är möjligt med högst realistiskt också. Även om det kommer bli tufft som vanligt. Alla vet hur bra Vimmerby kan vara. De skulle kunna bli topp 3 om de hittar den där formen som bara Astrids gäng kan få på vårkanten. (Bild: Phil Horsky när han skrev på för KHK med sportchef Patric Larsson)

Troja och Nybro ser jag som helt gjutna att ta sig vidare. Nybro med sina finnar har lyft och nu ska de bara bära favoritskapet också. Man har levt på en bra defensiv och ska nog inte rucka på det trots mer offensiv spets. Bakom dessa lag är det mer öppet. Visby och Skövde tror jag inte mycket på den här gången.

KHK bytte ut Lusth. Och som jag skrev i en krönika i veckan så kändes det rätt – om än i ett tufft läge. KHK spelar ett högt spel. Går det hem, det vill säg att laget är i toppen i allettan och gör en tre fyra mål per match. Laget letar efter en back med spetsegenskaper. Framåt har laget det som krävs, men här måste tränare Karlsson hitta nycklarna som kan låsa upp det spända läget. Jag vill se mer tryck där backar VÅGAR stå kvar på blå och mota tillbaka pucken. Nu står de på rödlinjen innan pucken har lämnat rundeln…Det bli långt hem varje gång och laget bli långt och segt som en geléråtta.

Hittar laget lite rätt så ska det inte bli några problem att vara bland de sex första. Men nu måste alla runt klubben och laget ha fokus på rätt grejer. Sen hade det behövts en tredje person i båset som kan det här med vinnarmentalitet – Hans Ottinger.

Mörrum har haft harmoni under hela säsongen och är det bara en tidsfråga att laget är nummer ett i länet igen. Är man det efter att allettan är färdigspelad? Omöjligt är det inte. Sedan är helheten viktigare än att bara slå KHK i två matcher. Mörrum har en uppsida och nu ska bara ekonomin vara med också. Jag vill inte att det dyker upp nya surdegar när säsongen ska sammanfattas. Då rasar snart allt igen. Nu har klubben alla möjligheter att ta nästa steg med ny ishall.

***

Krif är en besvikelse oavsett coronan eller inte. Det finns inga bortförklaringar. Säsongen var från inte bra från början. Tobbe Karlsson och klubben håller ansvarsfullt i pengarna och mer än lån kan inte laget ta in.
Kanske att det vänder nu. Det blir en kamp med Tranås och Halmstad om att vinna fortsättningsserien. Jag tror Tranås är de tuffaste utmanaren.

***

Det gäller att hålla ut ett tag till. Nu ska fotbollen snart trilla igång igen. Det råder en viss förvirring i de olika kommunerna hur lag ska få träna på våra kommunal anläggningar. Här borde BFF med fritidscheferna dra upp riktlinjerna. Tydlighet. En tränare ringde mig i veckan och visste vare sig ut eller in om restriktionerna för fotbollen.

***

Trevlig helg alla.