Mitt tips i allettankampen och vad händer eller händer inte i HIF Karlskrona?

Blogg

Jag måste bara börja med HIF Karlskrona. Att laget inte är speciellt bra just nu kan vi alla märka. Det är liksom inte i närheten av upplagorna som varit de senast åren.
Ska jag bara jämföra med ifjol så är förlusten av Viktor Ahlstrand monumental. Att Gustaf Hallén skulle fylla hans kostym är ju inte ens nära. Det fattas dessutom fem sex mål i varje match när inte niometaren finns med längre. Det är sanningen och han såg också till att sätta andra i lägen mycket mer då han ständigt var ett hot offensivt.

Tränaren Mathias Ekstrand har inte fått det här laget att fungera. Ett lag som har en budget för minst ett kvalspel får nu se till att vinna det man kan och undvika botten i stället. Tionde platsen är inget annat än ett misslyckande.
Kan HIF:s ledning accepterar detta? Är Ekstrand byxad nog att få fason på laget?
Har HIF blivit en tacomys-förening utan någon drivkraft att ta kampen mot eliten?

Som det är nu går tre-stegs-rakten rakt ned i backen igen. Samtidigt som Kungälv, Skånela Vinslöv och några till springer förbi dem i hiskelig fart.

Dubbla möten mot Amo och sedan Skånela är ju lag som jag har svårt att tro att man tar några poäng mot. Publiken börjar svika allt mer och då är Brinova Arena väldigt, väldigt stor.
Först är det Vinslöv borta. Normalt sett ska HIF var stora favoriter i sådant här möte. Men så är det inte längre…

Vem bestämmer undrar jag?
Vad säger sponsorerna?

***

Ojoj, vilken dramatik det blir om platserna i allettan och jag undrar hur mycket Dalen och Mörrum nu ångrar att man inte mötte KHK för någon månad sedan? Det kan vara poäng som sätter laget i vårserien. Snacka om käftsmäll i så fall.
Tänk om elaka Halmstad skulle gå rent och med ett leende åker förbi Karlshamn på vägen hem. Med seger mot Karlskrona…i NKT Arena. Först gör man världens största pudel, ett helt hunddagis, och vinner…ja du. Solidaritet var det.

Hur som är det dramatik.

Men, jag tror Mörrum har den bästa chansen trots allt. Trots avsaknaden av rena vinster så kan laget ta det här. Nybro borta..mmm, men man brukar spela bra borta mot Nybban. Kalmar är ett 50/50 lag. Allt kan hända. Liten fördel Mörrum trots allt säger jag.

***

KHK är klara med rejält stukat. Bara tre ordinarie backar senast och skadan på Rasch kom inte lägligt. Framåt är det sjukdomar och skador som stör. Laget som åker upp till Jönköping kan vara av det svagare varianten. Dalen har sin chans här.

KHK ser ut att inte bli topp 3 och en extra hemmamatch i allettan.

Sportchef Sundlöv har lite att fundera på om KHK ska vara slagkraftigt nog i en allettan. Sparkapital bör finnas när inte någon spets dök upp. Är det nu KHK lättar på lädret för att skapa lite intresse kring laget och allettan?