Nya arenan och uteblivna framgångar för handbollslagen, experten Martinsson och lite Corona

Blogg

Vi på sportredaktionen har gått från att ha haft massor att göra kring alla coronabesked till att nu börja fundera på – vad ska vi skriva och bevaka nu?
Inställda matcher, DM, möten och träningar…

All idrott har gått i dvala och nu sitter alla och väntar på nästa besked. Och ingen vet riktigt vad som komma skall. Hur illa kommer det bli? Ska vi vänta eller agera direkt? Hysteri?
Hur man än gör så vet vi inte riktigt vad som är rätt eller fel. Det är först med facit i hand, troligtvis efter sommaren som man kan utvärdera alla beslut.

Själv lever jag dagen som vanligt. Det mår man bäst av.

 

Självklart finns det massor av att skriva om. Idrottsprofiler eller andra olika öden. Förra veckan fick jag skriva om IFK Karlskronas handbollsspelare Axel Rämhed som hade drabbats av testikelcancer, vilket går att läsa om i dagens papperstidning. 21-åring som behöver gå igenom en massa cellgiftbehandlingar. Den berättelsen vittnar om att livet snabbt kan byta skepnad.

Så har du eller känner någon som har ett livsöde att berätta om inom idrottens värld, maila mig gärna. Barn, elit eller motionär. bjorn.skarpsvard@bltsydostran.se

***

Under söndagen fick jag sitta i en tom Brinova Arena och kommentera HIF Karlskronas sista match mot Torslanda. Märklig upplevelse, men kul att vi kunde förmedla matchen till alla tittare vilket dubblerades mot tidigare matcher. Kul.

Brinova Arena stod klar förra våren lagom till att HIF trillade ur Handbollsligan. Det var fel tajming med andra ord. ”Vi ska tillbaka” var ordförande Nilsson första kommentar efter uttåget.

Så blev det inte. Trots förutsättningarna och en tuff satsning blev det inte topp fyra. Ett resultat som i det närmaste är ett fiasko. Oavsett vad styrande i klubben tycker om ordvalet. Jag kan lova att ingen där var nöjda när de vaknade upp på måndagsmorgonen.

Det blev en alldeles för stor spelaromsättning vilket inte fick pusselbitarna att hamna på plats i tid. Sedan december har det mest funkat. Det tog sin tid. Men lite bättre fingertoppskänsla från ”Knirr” hade han löst en del knutar när matcherna på hösten gled honom ur händerna. Slarvigt.

Men nu blir det högst sannolikt inget kval ändå när covid 19 styr agendan runt om i världen. Men den tiden kan vara bra till att reflektera för Tobias Karlsson & co.

***

Det var inte bara HIF som satsade. Lillebror IFK Karlskrona skulle inte vara sämre. Det pratades om #derby2020. Det värvades i sedvanlig ordning in en hög med spelare till ettan. Det fylldes sedan på med Johannes Sandgren, Melker Elisson och Emil Lundin.

Laget undvek negativt kval med två omgångar kvar att spela. Mötet mot storebror känns mer avlägset än någonsin tidigare…
Tränare Lång fick inte ut mer än hälften av materialet när krutröken hade lagt sig. Men det är nog mycket annat som stör honom än att bara träna laget i den klubben. Hur många år har inte lönerna släpat i den föreningen?

Det är inte lätt för, som sportchefen Lasse Hällkvist säger, ”oss gubbar” som driver föreningen. Men utvecklingen för en av landets mest anrika föreningar är just nu på väg åt fel håll..

Jag har all respekt för jobbet många gör. Men att hålla på med konstgjord andning år efter år är ohållbart. Och inte med ett gäng pensionärer.
Det MÅSTE till en förändring NU, nytt styre. Ett blankt blad som fylls på med nytt blod. Orkar någon ta ansvar och sätta ner foten?

 

***

Måste flika in att nya arenan är fantastisk. Vilket uppsving. Sen var den ligger orkar jag inte ta igen. Och alla konserter som vi har haft det här året…eller inte. Nej, jag orkar inte här heller. Det största som har arrangerats är typ Guldekengalan för några glada företagare.
Hoppas innerligt Patric Nilsson att idrottsgalan tänker större och för allmänheten 2021. Du som slåss för mångfalden i Blekinge. Gör det fullt ut. Det finns gott om lediga tider. Ring Jeppe Persson.

***

Vill också tacka för det samarbetet som Blekingesport har med handbollsexperten Niklas Martinsson som funnits med oss vid våra tv-sändningar. Den kunskapen han besitter kring sporten är fantastisk. Rak och ärlig. Ofta med många rätt som följd. Själv har man hängt med och lärt sig en del.
Bara tacksamt att vi får ha honom hos oss.
Dessutom levererar han uttryck som får en att dra på smilebanden lite extra. I går ”stod Viktor Ahlstrand med en ostkupa på huvudet” när han inte såg motspelaren bakom sig.

Se det framför er.

***

Inte en rad om ishockey. Hjälp, är jag på väg att bli sjuk…