Ödesmatcher för KHK, fördel Krif, handbollshets och fotbollsfest på Västra Mark

Blogg

Det drar ihop till ett avgörande i hockeyallsvenskan. För Karlskrona HK så har laget mentalt klappat ihop under 2020. Det var minst sagt tur att laget var på banan i höstas. När Linus Karlsson försvann så började den negativa trenden…

Så hur ska det sluta? En seger till behövs och den här veckan bjuder på två möjligheter mot likvärdigt motstånd.

Tingsryd i kväll är allt annat än lätt. Derby är derby och hemma ger man sig aldrig. Samtidigt är inte Taif några hjältar utan prestationerna är lika ojämna som parkeringen utanför ishallen.

Inställning är ett beprövat ord i dessa sammanhang. Viljan att vinna. Alltid den egna prestationen, så väl på som utanför isen, som avgör. Glöm aldrig det.

Luktar kryss efter full tid.

Västervik och retromatch på fredag. Här ser jag störst chans att laget tar sin seger. Väntas komma rätt mycket publik. Alla med en gamla KIK-tröja på sig går in gratis. Coolt.

***

Krif gjorde det nödvändiga och vann den viktiga förstamatchen i playoff mot Vimmerby i den femte perioden. Mentalt starkt och det var rutin inne på isen vad jag kunde se vid avgörandet. De som varit med förut vet vad det handlar om.

Fördel inför hemmamatchen på fredag. Men det kommer inte bli någon lugn stund. Vimmerby kommer med två busslaster så det gäller att WA mönstrar en stark uppställning. Än är det inte klart. Phil Horsky (bilden) tar inga fångar för att nå en seger.

***

Amo mot HIF Karlskrona. Det vevas en hel del för att piska upp stämningen i diverse medier. HIF måste vinna är känslan annars kan kvalspelet gå förlorat, vilket skulle vara ett mindre fiasko. Fördel Amo då jag tycker att HIF bortaspel är upp och ner. Missa inte då vi sänder den på webben!

***

FKK gjorde en fin match mot AFC. Mest bekymrad att bara 500 orkade se en toppmatch i Karlskrona kommun. Nu är det närmare 1500 i förköp redan nu.

Nu väntar Malmö FF på söndag och då lär väl många nyfikna hitta ut. Vädret är lite stökigt i början på helgen, men söndagen kan bli solig.

Mjällby fick slita mot Sandviken men löste det till slut. Dalkurd hemma på måndag blir lite tuffare. Vilka får spela den här gången?

***

Häftig sportonsdag och helg!

 

/Steen