Omstart för både mig och KHK efter semestern, Mjällbys framgångar och hockeyettan

Blogg

Det var ett tag sedan bloggen, som har drygt elva år på nacken, levererade något av värde. Men i spåren av covid-19 där evenemang är utan publik så blir det halvdassigt faktiskt.

Dock så njuter jag när Mjällby AIF spelar. Jag måste säga att jag var tveksam till Lantz när han presenterades som tränare. Men han har planterat ett spelsystem som passar ute på Listerlandet. Lägg där till att truppen på 18-spelare tar sina roller på rätt sätt. Hur mycket Lantz än kastar om i startelvan så kliver spelarna fram.
Det är en konst i sig.
I början var det Jakob Bergström på allas läppar. Nu är det Moses Ogbu…
Normalt brukar en nykomling ha lekt av sig när höstfärgerna tar vid på hösten. Men Mjällbys gula färger verkar inte blekna som en sommarkantarell.
Nio poäng till och Mjällby kan luta sig tillbaka och fundera på det andra svåra året i allsvenskan. Få inte hybris bara utan skapa en vi-känsla.
Det är en konst i sig.

***

Det var inte på sportsliga grunder KHK fick lämna allsvenskan. Det var datum, ekonomi och ingen förståelse som rådde på hockeyförbundet som allt mer gör allt för att få som de vill. Att hjälpa är inte det viktigaste utan makten ska utövas med jämna mellanrum.

Men var det något år KHK skulle skickas ut så kanske det var nu. Det kommer bli blytungt för lagen i HA att kuska runt i Sverige med princip noll intäkter in på hemmamatcherna.
Så nästa vår ska det bli spännande och se hur kassörerna och revisorerna använder sina kulramar.

Hur ska KHK klara sig i ettan? Kommer det bli något ökat intresse igen?
Jag tvivlar lite på det. Mättnaden finns där efter framgångarna och med allt ekonomiskt trubbel så har klubben en del att leva upp till innan folk börjar tror på det igen.
Men de som jobbar i klubben sliter på och sportchef Patric Larsson och lärjungen Erik Belin sitter ändå och gottar sig. De har fått in ”fina spelare” och det jag hör efter några träningar är att ”offensivt är det bättre än ifjol”. Då har inte Maltsev och Siiki dykt upp än, som förhoppningsvis ska vara ännu finare.
Sedan ryktas det om ännu fler importer, var av sportchef Larsson uttrycker det –  ”magi”.

Tyska ligan får inte starta nu och nu finns det helt plötsligt massor av lediga spelare och Simon Karlsson som skulle åkt i väg kan bli aktuell för spel under hösten? Han tränar med laget just nu och hade varit en toppback i ettan.

Men allt har ett pris också.

***

Mörrum ska jag se mot Kalmar och det är alltid skoj att kika den nya lagen. Mörrum har jag dålig koll på när det gäller nya spelare. Däremot har de spets i Paulsson, Ingvarsson och Melén. Ny tränare i Thomas Engman. Det finns inte plats för ett misslyckande till som ifjol. Men det tror jag inte. Hör bara bra om Engman.

***

Krif Hockey har behållit mer än vanligt vilket är positivt. Mycket rutin på en del platser och topp 5 borde laget bli, som många anda år. Tränar Ivansson gjorde det bra och med Tobbe Karlsson i bakgrunden är det tryggt.

Matcherna rullar så smått i gång och visst hade det varit kul om länslagen tar sig till en alletta. Men det är det fler som vill. Serien ser snorjämn ut.

***

FK Karlskrona såg så lovande ut på våren där laget var drygt tio minuter från en förlängning mot MFF i cupen.

Nu är nästan hopplöst att klara av nytt kontrakt i ettan…igen. Ryggsäcken har blivit en trunk.

Sedan har det mesta strulat både på och utanför planen. Sportchef som lämnar och nya ansikten som städar upp. Linder fick gå och Sebastian Halle tackade för sig.

Allt har ett pris…