Sillysäsongen och är det klokt att dra igång fotbollen så här pang bom?

Blogg

Jag ska börja med fotbollen. Ja, vi har alla längtat efter att fotbollen kan komma igång igen för alla. Men…ska vi göra det bara för att man ska och stressa fram en hel säsong? Smittspridningen är fortsatt hög om än på rätt väg. Men att börja spela om 14 dagar som förslaget är för div 2 till div 4 är inte helt bra tycker jag OCH jag vet att flera föreningar i länet inte är glada från att för två veckor sedan inte få träna alls till att en månad senare spela seriematcher.

Till och med smittskyddsläkare Wittesjö har uppvaktats.
Hur kommer de regionala restriktionerna bli i Blekinge?

Vilken hänsyn tar man här som förening om lag ska åka upp till Småland, som har mest smittspridning i landet. I Vissefjärda är alla skolor stängda för att ta ett exempel. För att sen komma hem till familjer med en eventuell smitta, bara för att komma igång så fort som möjligt.

Är det klokt att spela matcher och träffa 40 nya spelare och ledare varje vecka? Lägg där till allt arrangemang runt matcherna som kräver sitt manskap.

Hur tränade är ”våra” spelare här på hemmaplan? Jag tror inte det sprängdes allt för många blodkärl på lokalnivå när det var träningsförbud.
Skaderisken skulle dessutom vara enorm apropå belasta sjukvården…
Det räcker inte att spela padel…

Är det inte bättre att bara köra en enkelserie som ifjol med start efter semestern. Kunna träna ordentligt och hinna med en eller två träningsmatcher?

Jag tycker fotbollsförbundet är lite för naiva och inte tar fullt ansvar i den här frågan. På torsdag lär vi veta mer.

***

Skulle vi har en sillytabell i länshockeyn så skulle Mörrum ligga ohotade i topp. Nyförvärven och förlängningarna imponerar och det satsas för att kunna ta nästa steg. John Henrion blir ett fint tillskott och sedan Oscar Holst på det. Mörrums bygge är utan konkurrens det bästa just nu och lever upp till Blekinge bästa lag.

Krif och KHK hittar vi längre ned. Krif får behålla en del spelare och sedan gillar jag att Oliver Olsson kommer tillbaka.
KHK-fansen är inte helt nöjda med hastigheten på nyförvärven och att inte spetsen presenteras. Sedan har klubben sagt att en del nya spelare inte kommer presenteras förrän längre fram på sommaren. Niklas Johansson hör jag ska spela vidare och även Adam Bäckehag.
Sedan är det lite tunna namn som presenterats. När kommer spetsen?

Hur blir det med Alexander Bergström undrar många? Jag tror det jobbas för fulla muggar att man skulle vilja hitta en lösning med nummer 22. Det hade varit smaskigt för hela söderserien och startskottet som KHK behöver inför en ny säsong.

Vi får helt enkelt vänta och se vad lagen tar in. Om man kan hota Mörrums bygge.