Tänk om man varit rakryggade från början – oj var KHK med på mötet?!

Blogg

Nybro Vikings, Kalmar och Krif stödjer att KHK ska spela sina hemmamatcher.
Men varför kom man på det nu? Lagom till att Dalen offrade sig för de andra lagen.
Det var nog så att det började brinna lite för nära husknuten nu.

Det var inte många dagar sedan som SIF pekade med hela handen (onsdags) och där lagen dagen efter satte sig ner för att diskutera framtiden.
Bojkotten skulle fortsätta.
Samtalen med Glysing i mötesrummet var högljudda. Någon ville sätta åt KHK ordentligt. Se till att de får dålig ekonomi…

Då ställde sig inte Nybro, Kalmar eller Krif sig upp och sa. ”Nu får det vara slut.”

Först skulle alla se Dalen skickas in i elden. Med vetskap att det blir 5–0 och böter på 25000 kronor. ”Vi stöttar er”

Men nu börjar verkligheten komma allt närmre för Nybro som ska till NKT Arena nästa gång. Efter en svajig start så vill inte Nybro bjuda bort några poäng till KHK. Smartare än så var till slut ordföranden Kim Ahlqvist, som allt mer vänder sig emot HE nu efter en kritisk text på lagets hemsida mot HE-pampen Ronnie Glysing.

Det komiska i sammanhanget är att KHK-ordföranden Tobias Larsson av misstag blev inbjuden på mötet i torsdags som spenderades till stora delar på hur bojkotten skulle trappas upp, för att sedan istället ändra fokus till samtal om dialog.
Det slutade med att en mindre grupp av HE-klubbar har bildat en arbetsgrupp för att ta sig framåt, med KHK inblandat. Som det kan bli…

Mörrums Anders Gustavsson vill inte ställa sig nämnda lag, men respekterar deras beslut. Han är mest mån att de ska stå fast vi att hjälpa till med böterna som det kan bli för Mörrum. Har Mörrum papper på detta? Kan man lita på någon som är inblandat i hockeyettan?

Nu är frågan vilken väg lagen tar framöver. Vad kommer tävlingsnämnden med för besked kring de ospelade matcherna. KHK kommer inte nöja sig med vad som helst. Den ekonomiska skadan är redan skedd.

Hockeyettan är är som en dålig travhäst. Galopp i första sväng, diskad och rapporterad till veterinären för hälta.