Tiden går fort sa Lusth, hjältarna i lokalfotbollen, HIF:s säsong och hockeysmitta

Blogg

Den här gången vill jag börja med länets lokalfotboll och alla eldsjälar som sliter. En idrottsplats. Det är höst. Det är spänning i luften. Det är i september det kommer att avgöras. Det är något visst. Allt har sin tjusning.
Snedsparkarna, korven i kiosken och publiken, som ofta är densamma år efter år. Från Bredasjön i Holmsjö till Gröna Vallen i Hörviken.

Tack också till er föreningar som hjälper oss att kunna sända era matcher i dessa tider. Det är stort och vi är så tacksamma för all hjälp. Vad vore lokalbollen utan er?

Dagens uppslag från Listerby i papperstidningen innehöll allt det där. Och när man sedan blickar mot alla målskyttar från helgen och ser att Ronnebys Karin Göransson Karlsson, Nopelns Sara Johansson och Maria Hillborg fortsatt vet hur kulan ska placeras mellan stolparna så blir man lycklig. Bredden förenar. Gammal som ung. Alla behövs i föreningslivet.

***

Men vem hade trott att Asarums herrar skulle bi så här bra efter utrensningen av spelare inför säsongen. Magnus Wedin och sportchef Fredrik Berglind har fått ihop det bra måste jag säga. Nu siktar man snart mer uppåt än nedåt.

***

Hällaryd avgjorde nog fyran när Lyckå förlorade mot Union. Sex poäng till godo nu till Lyckå och lagen möts på lördag. Matchboll på Klockarebacken för division 3 nästa.

I botten är det tight. Men Union har nog sett till att klara ett nytt kontrakt som nykomling. Starkt.

***

Sjöstadens damer började positivt, men har nu inte lyckats komma upp i nivå. Blir många tuffa matcher om man ska fixa nytt kontrakt. Att åka ut vore minst sagt inte bra för damfotbollen i länet.

***

KHK har ont om spelare. När inte lagets importer har lyckats få alla papper klara, samt lite sjukdomar. Så är det inte utan att tränaren Mats Lusth tycker att tiden börjar rinna i väg. Det är detaljer som måste gnuggas in. 0–4 mot KIK var inte så iskallt som det ser ut. 0–0 i spel fem mot fem är mer än godkänt i en första match.

***

Mörrums spelare hade ingen smitta. Skönt det. Men i hockeyallsvenska Karlskoga och Västerås har det varit många fall av covid 19 och frågan är om det är en tillfällighet eller om smittorisken är större i en ishall och dess utrymmen?
Det lär nog följas upp noga. Annars är risken att seriepremiärerna skjuts upp. Vilket antiklimax i så fall…

***

HIF Karlskrona hade inget att sätta emot Kristianstad. Men IFK Ystad slog laget tillbaka med två bollar. En bra skalp med tanke på att Ystad kommer tillhöra de fyra sista lagen i handbollsligan. Ska man gå upp ska de lagen kunna besegras. Till helgen drar allt igång. Blir det inte topp 4 den här gången heller så är det ett misslyckande för klubben som vill tillbaka.