Till slut gick rullgardinen upp, KHK säger nej till och det behövs mer spets i Mjällby

Blogg

Blekinge Health Arena eller BHA som vi förkortar det med lever vidare. Efter en rad artiklar med mindre glada föreningsledare så hittade oppositionen en väg till majoritet. Timmarna senare tyckte minsann Börje Dovstad (L), den största motståndaren, att det minsann var stort engagemang i föreningslivet och att BHA var bra att ha. Jaja, sådan är politiken.

Rullgardinen gick ju upp som jag efterfrågade i fredagens krönika.

Men, jag tycker att föreningarna tillsammans med kommunen ska hitta en långsiktig lösning dör folkhälsan sätts i centrum så vi inte står här om ett år igen. Nu måste styret verkligen visa vilja och stötta idrotten. Annars är förtroendekapitalet snart förbrukat igen. Sätt er ner.

Som sagt, det måste storma för att någon ska backa…

Ibland räcker det med att flyga upp med helikoptern och få lite perspektiv på det som händer i samhället.

***

KHK presenterade Hans Ottinger som ny assisterande tränare. Redan i vintras hade en fråga om att komma in i A-laget, men kunde inte då. Det här är en kille med huvudet på skaft som kan det här med att vinna matcher. Kan se lugn o fin ut, men han vet vad han vill om han ger sig in i det här.

Sedan plockade klubben in Oscar Gustafsson, Vimmerby och backen Ludvig Carlsson från Krif. Inga spelare som tar KHK till HA, men som kan vara med i utvecklingen. Sedan hör jag att klubben inte vill ha Linus Pettersson vilket är lite förvånande. En kille med bra skills och med rätt spelare runt sig är han vass på den här nivån. Men räknar kallt med att klubben har bättre offensiva vapen på väg in då. Kristianstad jagar nog där…

Backen Viktor Grahn kan det nog också bli KIK för enligt rykten. Garanterad mycket speltid, men hur bra blir laget kommande säsong i HA? han är ju lite för bra för ettan kan jag tycka, men egentligen en back KHK skulle haft om man siktar uppåt.

***

Mörrum fortsätter att förlänga med många från fjolårets trupp vilket tyder på ett sundhetstecken att spelarna trivs i klubben. Ass-tränaren Thomas Andersson fortsätter med tränare Engman. Också en bra duo för Mörrum.

***

Med Krif Hockey känns det som om man får börja om med lite igen. Kommer nog bli en del förändringar i truppen. Klubben har ett tungt tapp i Linda Aghed som är en fantastisk föreningsmänniska. Även Tobbe Karlsson har ju tagit ett steg åt sidan. Nu får andra kliva fram. Det kan ligga rätt i tiden i Krif som jag tror ska jobba långsiktigt.

***

Mjällby AIF fick vinna vilket var viktigt för självförtroendet. Dock måste det till mer spets och ett tyngre anfall. Så är känslan. Bergström gör sitt, men behöver en lekkamrat som håller. Moro och Manzambi gör det inte. Räknar kallt med att Mjällby hittar ett vasst lån som behöver lite speltid under EM-uppehållet.