Världens bäste handbollsspelare hade inget att komma med mot griniga gubbar

Blogg

Planen var att stärka utvecklingen för unga handbollsspelare i Karlskrona.

Men samarbetet som HIF Karlskrona och IFK Karlskrona planerade hann knappt presenteras innan styrelsemedlemmarna i Karlskrona Handboll-falangen (i HIF) såg rött.
Att det hela stavas rivalitet och gammalt groll behöver man inte vara någon raketforskare för att räkna ut.
Men att man inte har mer förstånd att det är vägen att gå för att Karlskrona ska kunna nå eliten på allvar är högst beklagligt.

HIF:s sportchef Tobias Karlsson har varit borta från Karlskrona i över 15 år. Men han hade nog glömt historien hur det har varit mellan klubbarna i staden och framförallt har IFK Karlskrona varit det svarta fåret.
När den forne världsspelaren på sikt ville skapa ett slagkraftigt HIF Karlskrona så insåg han vikten av att kunna ha ett samarbetspartner för att kunna se sina talanger få speltid och växa i normal takt på en ändå bra nivå i division 1.
Som exempel har HIF värvat Karl Jönsson från Åhus i division 2. Även Axel Söderqvist från Växjö är en stor talang som ska försöka slå sig in i allsvenskan i vinter.

Men tanken att kunna skicka ner spelare till IFK Karlskrona i division 1 spricker nu. Eller att IFK kan slussa ner spelare till Karlskrona Handboll i trean eller där talanger lyfts upp för att testa på spel i division 1.
Win-win pratade IFK-tränaren Nicklas Martinsson om.
Försvinn blev svaret från HIF-styrelse där hälften finns med från Karlskrona Handboll (ihopslagningen).

Självklart hade Flottan, jag menar Karlskrona Handboll velat ligga i division 1 istället, vilket förstås är naturligt. Men nu är inte fallet så. Och ska vi vara ärliga har det inte varit många från de egna leden sista åren som slagit sig fram och blivit stabila allsvenska handbollsspelare. HIF har hela tiden letat utanför gränserna när det letar nyförvärv.
Nu kommer allt bromsas upp och HIF måste leta färdiga spelare vilket kostar pengar.

Så undra vad Jönsson och Söderqvist tänker när det ska möta Eksjö en fredagskväll i division 3. Bra för utvecklingen? Bra för HIF Karlskrona?
Tror ni dessa killar bli långlivade i klubben om det ligger på gränsen till A-laget?

Svaret är nej.

Farmen (Lugi) och Ystad IF U (Ystads IF) fostrar sin talanger med bra matcher och vips så står de i handbollsligan när de fyller 20 år. Det är ett bra exempel att på hur man skolar in ungdomar till eliten.

Nej, Tobias Karlsson visste inte hur inpinkade reviren var i Karlskrona. Världens en gång i tiden bäste försvarsspelare hade inget att sätta emot några griniga gubbar som hellre visade att gammal är äldst. Kunskapen som Tobias Karlsson har samlat på sig från toppklubbar och från landslaget var inte vatten värt.

Flera unga spelare har redan lämnat Karlskrona Handboll för just IFK Karlskrona innan ett eventuellt samarbete var på tals.
Undra vad det kan beror på?

Jag är faktiskt mållös.