Viktig (påsk)rift för KHK, därför ser Mörrum sin chans och lite Blekingefyran

Blogg

Det finns en massa att tycka till om. Ska vi ta det här men kommunen och KHK så är det väl skönt att beslut är taget angående hyresavtalet. Det som jag ställe mig frågande till är att politiker pekar hur KHK ska sköta sin verksamhet. Är man så på pass intresserad hur klubben ska dra sina riktlinjer så borde det vara bättre man tog plats i styrelsen. De vill ha in en kvinna sägs det…

Nu kan KHK sikta in sig på sporten för Patric Larsson har en del att sätta nu de närmsta två veckorna. Dels en tränare, men även ett par pjäser i lagbygget.

Uppgifter till bloggen säger att Victor Liljegren har förlängt sitt kontrakt vilket är positivt. Hans resa ifjol från try out till en bärande forward som gjorde massor med mål slår det mesta. Ett år till KHK kan vara nyttigt och en sommarträning på det.

En center ryktas vara klar samt en back. Få jobba på dessa uppgifter.

När det gäller tränarfrågan finns det flera namn som det bollas med ihop med Arto Miettinen, som verkar bli kvar en säsong till.

***

När KHK och Krif är skadeskjutna rent ekonomiskt så ser Mörrum sin chans att trycka lite på gasen för att ta sig uppåt. Det har jobbats ett tag i det tysta för att skaffa lite mer intäkter. Klubben presenterade en ny tränare i Sergei Joukov. Jag hoppar väl inte jämfota över namnet sett till meritlistan över alla år i Sverige.
Sedan är det nog inte omöjligt att Marcus Paulsson avslutar sin karriär i Mörrum, vilket kan vara förståeligt. Dock ett tapp för KHK. Han hade haft en eller två säsonger kvar i HA.

Vi får se hur Mörrum steppar upp.

Det är är bara positivt för hockeyn i länet när någon sticker ut hakan.

***

Tobbe Karlsson tog jobbet i Krif efter Micke Johansson. Han har ett blankt blad samtidigt som klubben måste komma i sans med ekonomin. Det kommer bli en tuff vår och sommar för Krif som är inne i ett vägskäl. Tränare ska lösas också.

***

Det var tur för Mjällby att det blev seger mot Varberg, annars hade det nog muttras en del på Lister. Bara 1000 pers senast är inga siffror någon i Maif-ledningen jublar över. Dalkurd nästa.

***

I skrivande stund ser jag att Sillhövda vände i toppmötet borta mot Ronneby. Fyra mål på drygt knappt 20 minuter imponerar och det kommer bli ett fyralagsrace med Hällaryd och Real Nättraby som nu har ett lag som ska kunna ta dem till division 3 efter veckans värvningar av Westerlund och Svensson. Bara inställningen finns där i 22 omgångar. Det kommer Sillhövdas unga killar att ha…

4:an och hans Nopeln får vara outsidern.

 

/Catta