Vinna eller försvinna, sportchefsfrågan i KHK och HIF i ödesmatch

Blogg

När detta skrivs är det bara nån timme kvar till att HIF spelar sin tredje match mot Aranäs. Seger är ett måste annars är det slut.
HIF hade chansen senast och frågan är om de mentalt kan komma tillbaka och ta den tredje matchen. Senast hade man greppet, men ju längre matchen led ju mer handlingsförlamat blev det. Bra försvarsspel och enkla mål framåt är melodin. En Tomic i högform och en Ahlstrand som gör skillnad. Det krävs för att ta matchserien vidare till Brinova.
Noterbart är att inga lag från allsvenskan har lyckats vinna mot HL-lagen efter två matcher.

***

Mörrum blev mållösa hemma mot Vimmerby och det såg jag väl inte komma. Men det var tight nog för att kunna ta en seger på bortaplan. Lite mer puckar och folk på kassen samt hårt jobb kan vara avgörande.

Men Vimmerby är bra och strukturerat. De vet hur man vinner matcher. Framförallt i play off.
Jag tror Mörrum får svårt att kunna ta två segrar borta.

Men större under har hänt…

***

Krif spelade upp sig igår och nu är det pannben som gäller. Varje byte. Den som fuskar kan stjälpa och det kan stavas division 2. Borås hemma ska normalt vara tre poäng till. Men jag tar inget för givet.
Det kan bli tre lag på nio poäng inför sista omgången då Krif ska till Tyringe. Huja.

50/50 att man fixar detta.

***

Mikael Johansson vs Michael Sundlöv

Vem blir ny sportchef i KHK?

Diskussionerna på sociala medier är igång och många med SHL i minnet och Sundlövs flytt till Modo har väl en del inte glömt. Vad han kan uträtta på division 1-nivå är svårt att säga. Den sortens spelare har han inte helt koll på. Men att han är ett aktat namn hos agenterna råder det väl inga tvivel om.
Vad jag förstår är han helt i tankarna att flytta till Karlskrona. Och att han skulle gå i och göra något till 98% finns inte om han tar sig an uppdraget.
Ekonomi och annat har han enligt mina källor accepterat. Men det är en bit kvar om det skulle bli verklighet.

Koll på spelare har nog Micke Johansson och de kontakter han sitter med. Här finns det ett driv och sug att lyckas. Han tar inga fångar om det behöver förändras på resans gång. Det som ligger honom i fatet är att han har ett civilt arbete som också tar tid. Hur närvarande kan han vara fysiskt?

KHK vill tillbaka till grunderna igen. Mer kontroll på spelarna som ska in. Hårdare arbete. Samtidigt måste klubben med lägga mer fokus att skapa intresse. Jobba lite mer än sina 40 timmar i veckan. Hitta ideella krafter. Syns man inte, finna man inte. Finns att jobba med – mer än att hitta sportchef.

 

Glad Påsk