Silly KHK: Ingman kan välja och vraka – SHL-lag jagar succébacken

Blogg

Josef Ingman har utvecklats något enormt i KHK sedan han kom från Kallinge. Han har varit lagets bästa back och nu står klubbarna i kö för att komma åt backen.

Enligt uppgifter till bloggen står samtliga topplag i HA med utsträckt hand. Men det största intresset ska ändå komma från Brynäs.
För er som kom ihåg jakten på Ingman ifjol så var Michael Sundlöv intresserad att fånga backen till Modo. Men gick bet.

Nu finns samtalen igen och alla vet ju att att Sundlöv troligen ska hem till Brynäs lagom till den 1 april. Det var inget skämt…

Är Ingman redo för SHL? Absolut. Grym på rören och bra blick. Men han ska ha en roll där det krävs ett offensivt spel.
Smörgåsbordet är dukat Josef. Nu är det bara frågan vad som passar bäst, med räkor eller lax, en en slät kopp kaffe…

 

Övrig silly i KHK. Bland backarna lär Nick Peague med försvinna, Tyskland eller Österrike. Drew Paris lär inte bli kvar. Övriga kan få en plats. Frågan är hur man gör med Kurki? Mmm…

Rykten säger att Vimmerby-lånet i vintras, backen Ludvig Jardeskog, 24, är högaktuell för spel i KHK kommande säsong. Stabil enkel back i Henke Nilsson-anda, med mer storlek. Kan rent av redan vara klar.

Bland forwards kan det bli en del rens. Det måste till en vassare andrakedja och en fjärdekedja som bara har en defensiv roll.

KHK hade mycket juniorer, men det tar tid att utbilda. I år har det varit många. Så jag tror vi får se mer spelare från division 1 i årets KHK. Jag tror klubben har lärt sig en del under den här säsongen.

Viktor Liljegren vill man behålla, men ryktas finnas SHL-intresse här efter raketsäsongen. Han som började med try-out.

Paulsson lär man säkert komma överens om en fortsättning.

Spelare som Joseph Jonsson och Axel Sundberg hänger på repet för en fortsättning.

KHK måste jobba med en bättre defensiv. 2,7 insläppa i snitt är 0,7 för mycket. En del spelare har problem i egen zon. Sä är det.

Robin Johansson lär försvinna i målet. Holm vill man kvar.

Sen är frågan vilka pengar Larsson har inför bygget? En del har han fått tills vidare. Men om det blir runt de åtta mille som ifjol är tveksamt.

Intäkterna ökar inte med ett minskat intresse i arenan. Blir intressant månad framöver kring hela klubben. Hur kommer hela organisationen ser ut? Hur ska degen balanseras?

/Dackell